AC MilanSerie A

Piatek eddig még nem állt készen

Krysztof Piatek, a Milan első számú csatára az idei szeonban egyenlőre még nem volt képes betalálni. Most egy hosszabb interjú keretében tisztázta a helyzetet, és beszélt a csapatról.

Piatek a góltalansági sorozatáról és arról, hogy voltak problémái idáig:
„Hivatalos meccsen csak 1,5 mérkőzés óta nem lőttem gólt. Az előszezon után fizikálisan nem voltam még kész, most viszont igen. Az Udinese ellen még nem voltam elég friss. Emellett Giampaolo rendszere sem egyszerű, hogy hozzászokjunk. Bele kell tanulnunk, ez időbe telhet.

A Milan kilencese a híresen kemény é intelligens olasz védőkről is véleményt formált:
„A Cesena ellen voltak olyan helyzetek, amikor a védők mindkét kezükkel visszarántottak, mint valami harc. Számomra furcsa, hogy Olaszországban a bírók a jobban kedveznek a védőknek, mint a támadóknak.”

Piateknek szemére vetették, hogy egyszezonos játékos, és tavaly pusztán csak szerencséje volt. Emellett még azt is, hogy tipikus lesipuskás. Ezeknek kritikusoknak is üzent:
„Én nem így látom. Ha 30 gólt lősz 48 meccsen, az nem szerencse. Ha 8 gól lenne 5, vagy 6 meccsen, az már lehet, de ez egyértelműen nem az. Sokan azt mondják, lesipuskás vagyok, de a statisztikák nem ezt mutatják. Sok labdaérintésem van és részt veszek a csapatjátékban, de sokan mondják, hogy ebben fejlődnöm kell.”

Piatek a csapatról

Arra a kérdésre, hogy ki a csapat jokere, egyértelmű választ adott:
„Csak egy van, Franck Kessie. Nagyon, nagyon pozitív srác és hihetetlenül őrült. Nem érdekli semmi, bejön az öltözőbe, kiabál, táncol, és bekapcsolja a zenét, mikor mindenki más a telefonjával van elfoglalva.”

Végül Piatek Paquetáról is beszélt, akivel közismerten jó a kapcsolata:
„Tört olaszul beszélünk, néha kézjelekkel. Gattuso mindig össze volt zavarodva, hogy hogy tudunk ilyen jól kijönni. Hihetetlen potenciál van benne.Nem csak a technikája, hanem erőősek a lábai is, és jó a kondija. Emellett ő az, aki tud váratlant húzni és vállalja a kockázatot. Giampaolo néha mérges rá, de ő olyan játékos, akinek szüksége van arra, hogy bízzanak benne.