Manchester CityPremier League

Guardiola a VAR-ról: A Liverpoolnak bezzeg elnézték

Pep Guardiola és a Manchester City nem tudta győzelemmel folytatni angol bajnoki szereplését. Ez az Angliában újonnan bevezetett VAR_nak volt köszönhető, ami megkérdőjelezhető jogossággal, de elvette Gabriel Jesus hajrában lőtt győztes gólját a Tottenham ellen.

A videoasszisztens szerint Laporte kézzel ért a labdába, mielőtt az Jesushoz került volna, ezzel maradt a 2-2-es végeredmény.

Guardiola meccs utáni sajtótájékoztatóján természetesen nem mehetett el a dolog mellett és kiemelte, hogy a rendszert fejlesztnei kell. Példaként a nagy rivális Liverpool esetét is felhozva.

„Ez történt múlt héten is a Wolves-nál, valamint láttuk a Chelseat is szerdán.”-kezdte Guardiola. A katalán tréner szerint Adrian, a Liverpool cserekapusa nem állt pontosan a vonalon a büntetőpárbajban.

Emellett tovább is panaszkodott a rendszerre, miután egy büntetőt is számon kért a rendszeren Lamela, Rodri ellen elkövetett feltételezett szabálytalansága miatt.

Az új, kezezést érintő szabályok mindenesetre kiverték a biztosítékot a labdarúgó társadalomban. Guardiola játékosa, Ilkay Gündogan is kitért rá, hogy nem feltétlen a VAR-ral van baj, hanem a rossz szabállyal, mi csak hátráltatja a támadó csapatot.