Chelsea

Lampard az Európai Szuper Kupa előtt

Frank Lampard, a Chelsea edzője megtartotta a Liverpool elleni, Európai Szuper Kupa meccs előtti sajtótájékoztatóját:

„A vereségből mindig tanulsz. A United ellen az első 25 percnél jóval többet, talán 45-60 percet kontroláltuk. Megtanultuk a leckét, nem lehet védekezésben hibázni jó csapatok ellen. Sok mindent jól csinált a csapat a meccsen, de ezen tudunk még fejleszteni. Jobban oda kell figyelnünk, hogy ne ajándékozzunk az ellenfélnek helyzeteket.”

„Optimista vagyok, mert hiszek a játékosaimban és büszke vagyok, hogy itt lehetek.”

„Ez a kupa sokat jelent a klubnak. Kettőt elveszítettem, az egyiket rossz körülmények között, megnyertük a Bajnokok Ligáját és túl sok idő telt el. Sajnos kikaptunk Münchenben. Nagyon fontos, hogy mindent beleadj a győzelemért. Egy újabb trófea a klubnak. Azért is, mert úgy érezzük versenyképesek vagyunk a Liverpoollal, és ebből indulunk ki.”

„Kante azért volt gyengébb, mert sérüléssel küzd. Tisztában vagyok vele mennyire fontos. Egy újabb kisebb sérülést szedett össze a meccsen, ezt kezeljük éppen. A legjobb csapatot állítom ki a bajnoki meccsekre, a játékosok kora sem számít. Mount megérdemelte a kezdőt, nem félek a fiatalokat pályára küldeni. Tetszett, hogy mennyire agresszívek voltunk labda nélkül. Ki kell használnunk az erősségeinket, ezért elképzehető, hogy lesznek apróbb változások.”

„Nem hiszem, hogy hullámvölgyben lenne a Chelsea, persze előfordulhat, hogy ezen a héten úgy fog tűnni. Volt ilyen a Derbynél is. Felkészültem rá, hogy lesznek olyan hetek amikor sok minden történhet. Készen állok rá és nem félek. Megnézzük, hogy haladhatunk előre.”

„Nagy rajongója vagyok Hazardnak, a világ egyik legjobbja, a Chelseanél töltött időszakában is nagyszerű volt és igazi vezető, pótolhatatlan. Viszont jó hír, hogy olyan csapatunk van akik előreléphetnek. A válasz az, hogy csapatként meg kell találnunk azt az utat, ami előrébb visz. Hazard, Terry, Drogba, tovább kell lépni.”

„A Chelsea sok mindent nyert meg, de nehéz megmondani milyen a győztes mentalitás, számomra ez a küzdőszellemről és a kötelékről szól. Nem akarok ultimátumot adni, hogy ha holnap kikapunk akkor a győztes mentalitást elfelejthetjük.”

„Kanténak kisebb sérülése van, meglátjuk milyen döntést hozunk. Willian és Rüdiger itt van, de különbözik az állapotuk. Willian gyógyulása már nincs mesze, de egy intenzív meccsen még kemény lenne pályára küldeni. Ezen a héten az erőnlétén dolgozik. Holnap a cserepadon lesz, ez igaz Rüdigerre is.”

„Mason Mountot nem szeretem senkihez sem hasonlítani, különösen nem hozzám. Beszélhetek róla és elmondhatom, hogy kiváló munka morálja van és ez fontos annak tükrében ahogy játszunk. Be fog találni, ahogy eléri ezt a szintet fejlődésben, nagy rajongója vagyok.”