Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer: Nem gyors megoldás a cél, hanem újraépítés.

Ole Gunnar Solskjaer a Manchester United edzője megtartotta a Chelsea elleni meccs előtti sajtótájékoztatóját.

„Tudtátok, hogy amikor vége van az átigazolási időszaknak, akkor az egy óriási megkönnyebbülés? Vége van, és előre nézhetünk. Elégedett vagyok a három igazolásunkkal.”

Több átigazolásra számított?

„Nos, nem ez volt az érzésünk a klubnál. A szurkolók akikkel találkoztam nagyon izgatottak voltak az igazolásaink miatt. Persze a rajongók mindig több igazolást szeretnének, ez része a labdarúgásnak. Megvan a keretünk, és most meg kell mutatnunk, hogy bízunk és hiszünk bennük.”

„Itt volt az idő, hogy Rom (Lukaku) távozzon. Nagyszerű ajánlatot kaptunk, és Ő is boldog szóval úgy végződött minden ahogy kellett.”

„Rom sérült volt az előszezonban, és nem sokat edzett. Remélem jól indul majd az Interes karrierje.”

Majd Ole Paul Pogba helyzetére is kitért, akiről nagyon pozitív véleménye van. Pedig a francia játékos távozásával vannak tele az újságok címlapjai.

„Mindig ugyan az, óriási játékos. Nem számít, hogy meccsen vagy edzésen, ő mindig fantasztikus.”

„Természetesen Romnak jó statisztikái vannak, az egyik legjobb 9-es. Magabiztos vagyok, hogy sok gólt fog szállítani Martial, Rashford, Lingard és James is.”

„Az előző szezon vége felé nem szereztünk sok gólt. Mason Greenwood fejlődése is sokkal nehezebb lenne, ha lenne még egy csatárunk.”

„Hiszem, hogy Mason sokat fog játszani, és amikor pályán lesz sok gólt fog szerezni.”

Alexis Sanchezről nem sok szó esett a nyáron:

„Alexis megérkezett, és elkezdett edzeni. 4-5 héttel van lemaradva a többiektől, és nem játszott még edző meccset. Szerintem ezt a helyzetet Ő ezt úgy fogja látni, hogy bizonyíthat.”

„Azt várom el, hogy így legyen. Ő támadó, aki szerintem képes gólokat lőni.”

A csapat helyzetéről:

„Nem egy gyors megoldást szeretnénk. Ez egy hosszú újraépítés ami arról szól, hogy a megfelelő emberek jöjjenek. Amikor nem kapod meg az igazit, vagy a helyes választ egy játékostól akit szeretnél, vagy kétségeid vannak, akkor inkább bízol azokban akik már itt vannak.”