Hacienda BernabeuÁtigazolási HírekBlogFociLa LigaReal Madrid

Zidane keményen dolgozik – Real Madrid

Jose Félix Díaz, a Marca újságírója meglátogatta Zinadine Zidane-t munka közben a Bernabeuban. Mint arról az újságíró beszámolt, a stadion területén mindenhol hallani lehetett az edző hangját. A francia tréner teljes erejével dolgozik, hogy a Blancok készen álljanak, hogy az elvesztett területeket visszafoglalják a futball térképén. Zidane felelőssége hatalmas, hiszen most nála az egyetlen kulcs, ami a klub öltözőjét nyitja: minden távozó, minden maradó és minden érkező rajta múlik. Edzői presztizse a tét, az elvárások pedig nagyok a Real Madridnál, ezt magyarázni nem kell.

Zidane teljesen szabad kezet kapott:

Éppen ezért a teljes keret kapott egy hétvégére pihenőt, de hétfőtől már mindenki edzésbe állt, a tréner pedig próbálgatja a különböző összeállításokban rejlő lehetőségeket és azok esetleges buktatóit. Teljesen szabad kezet kapott, így nem lehet oka a panaszra, csupán egy dolog, ami nyomaszthatja: meg kell felelnie a királyi igényeknek. A klub vezetősége pedig minden segítséget meg is ad neki ehhez.

Túlsúlyként cipeli a Bale-James-Mariano triót:

Túlsúlyként cipeli magával a Bale-James-Mariano triót, akik ha meg is tesznek mindent, hogy elnyerjék a kegyeit, mégis minden jel arra mutat, hogy menniük kell. A klub vezetőinek optimista üzenetet küld, miszerint BÍZIK A JÁTÉKOSAIBAN. Véleménye szerint több, mint versenyképes a csapata, ami lehetővé teszi számukra bármelyik cím elérését a következő szezonban. Igaz, eddig ezt egyetlen mérkőzésen sem láttuk. A vezetők és a szurkolók nyugtalanok ebben a pillanatban, egy ilyen előszezont látva, de remélik, és bíznak benne, hogy Zidane tudja, mi a kulcs egy 100 százalékos projekthez. Zidane bízik a veteránjaiban, viszont sokan elvárják, hogy a megoldást a fiatal igazolások kezébe adja.

Zidane abba bízik, hogy majd a játékosai beszélnek helyette a pályán:

10 nap, 2 meccs van rá, hogy felébredjenek a La Liga Santander rajtja előtt. Az Atletico ellen elszenvedett vereség hangulata után némi „gyógyulási tünet” mutatkozott meg a Fenerbahçe ellen, és ezt a Salzburg ellen ma este meg kell erősíteniük. Jó hír, hogy a mester rendelkezésére áll Jovic, és ma debütál Militao a habfehér mezben. Courtois is felépült, már ha ez jó hír (sicc!). Zidane reméli, hogy a játékban végre valami más is megmutatkozik, végre valami mást is láthatunk majd. Nem tartott sajtótájékoztatót a meccs előtt, és nem kíván tartani. Egy barátságos mérkőzés miatt nem kell magyarázkodni, mert abban bízik, hogy majd a játékosai beszélnek helyette a pályán.

Madridban ezen a héten azon dolgoznak, hogy a Liga rajtjára jó formát mutassanak. Amíg a játékosok Salzburgban lépnek gyepre, párhuzamosan az irodákban is folyik a meccs Van de Beek és Pogba leigazolása érdekében. Különösen Pogba igazolásáért, Zidane szeptember 2-ig csodát vár. Akkor zár a spanyol transzfer piac. Igaz, Angliában már csak egy nap, de ez nem jelenti azt, hogy hogy a Premier ajtajai bezárulnak. Az első meccsek felhívták a klub figyelmét a hiányosságokra, bár tudják, hogy Zidane rendelkezésére áll már további olyan munkaerő is, aki képes sokkal többet nyújtani. Az egyik ilyen Hazardnak a csapatba való integrációjának a felmérése. Salzburg és Róma a két helyszín, ami segíthet Hazardnak, hogy a habfehér balettbe belejöjjön. Asensio elvesztése kétségeket vet fel, de ennnek orvoslására rendelkezésre áll Vinicius, akiben Zidane bízhat.

Vajon lehetőséget kapnak végre a fiatalok?

Kíváncsian várjuk a kezdőt, hogy vajon a régi, bevállt de megfakult gálakeretet küldi a fűre a tréner, vagy végre teret és lehetőséget kapnak majd azok a fiatalok, akiben rengeteg a lelkesedés , a bizonyítási vágy és erő, hogy egy új koreográfiát mutassanak végre be.

(Forrás: Marca; Pablo Polo és José Félix Díaz cikkei nyomán) ( Borítókép: marca.com)