Manchester CityPremier League

Guardiola a Community Shield győzelem után

Pep Guardiola nyilatkozott a Sky Sportsnak miután a Manchester City legyőzte a Liverpoolt a Community Shield döntőjében.

A Manchester City nyerte a Community Shieldet büntetőkkel (5:4) miután a rendes játékodiőben 1:1-es döntetlent játszottak a Liverpoollal. Ezzel idén már a 4. trófeánál járnak a hazai tripla (Premier League, Liga Kupa és FA Kupa) után.

Pep Guardiola:

„Az éhség bennünk van. A mérkőzés borzasztóan sokat követelt. Szerintem nagyon jó első félidőnk volt az 1:0-lal és volt két tiszta lehetőségünk megszerezni a másodikat, de azután már nem tudtuk irányítani a tempót, a hosszú labdákat és a kipattanókat. Ez normális a szezon ezen szakaszán.”

„Nem tudom, hogy olyan lesz-e mint a tavalyi szezonban. Két igazi kihívónk van, [a Liverpool mellett] szerintem a United Harry Maguire-rel és a többi játékossal és az Arsenal, a Chelsea és a Tottenham is ott lesz. Szerintem ebben a szezonban nagyon sok kihívó lesz.”

„Elsőre nem tűnt jónak [Sané sérülése], de szerintem nem vészes. Az igazat megvallva nem tudom, várni fogok, várni fogunk, de szerintem rendben lesz.”

Forrás: Sky Sport