LiverpoolManchester CityPremier League

Klopp elárulta, milyen a viszonyuk Guardiolával

Jürgen Klopp és Pep Guardiola napjaink talán két legjobb futballedzője. A média és a szurkolók természetesen igyekeznek felépíteni egy rivalizálást, mint ahogy Messi és Ronaldo esetében is. Most a Liverpool trénere nyilatkozott a Goalnak kettejük kapcsolatáról.

Klopp elárulta, hogy a BL-győzelem után az öltözőben beszéltek telefonon a City trénerével. Lee Nobes fizioterapeuta dolgozott Guardiola mellett Manchesterben, ő adta át a telefont a német trénernek.
„Nagy tisztelet volt, nem tudom, ki hívott kit, de Lee egyértelműen dolgozott vele a Citynél, rendes pillanat volt. Arról beszéltünk, milyen remek szezonunk volt, viccelődtünk. Egyértelműen mindketten jó kedvünkben voltunk.”

Klopp szerint nincs szükség keserűségre és rivalizálásra sem.

„Természetesen mérkőzéseken más, mert mindketten nagy versengők vagyunk. Jelenleg nem aggódok azon, hogy a kapcsolatunk hogyan tud fejlődni.90 percig a figyelmem mindig máshol van. Ez azonban egy nagyon nehéz kapcsolat. Nincs köztünk kontakt, mikor nem egymás ellen játszunk. Ezen kívül azonban nem rossz a kapcsolatunk.”

Ennek ellenére Klopp az utóbbi időben kissé odaszúrt Guardiolának. A német azt nyilatkozta, hogy a City egy fantáziavilágban él és folyton nagy pénzeket szórnak az átigazolási piacon.

Az utóbbi két évben a Liverpool és a Manchester City egyre inkább riválissá válnak, mivel ők ketten magaslanak ki a Premier League mezőnyéből.