BarcelonaJuventusLa LigaLiverpoolPremier LeagueReal MadridSerie ATottenham

Megvannak a Legjobb FIFA Férfi Játékos 2019 jelöltjei

A FIFA nyílvánosságra hozta a Legjobb FIFA Férfi Játékos 2019 díj 10 jelöltjét. Sem a címvédő Luka Modric, sem a Bajnokok Ligája és Copa America győztes Alisson nincs közöttük. Míg a triplázó Manchester Citytől sincs jelölt.

A FIFA listáján nem meglepő módon az 5-szörös Aranylabdás Lionel Messi és Cristiano Ronaldo is szerepel. A Barcelonaból Messi mellett Frenkie de Jongot jelölték még, igaz ő júniusig még az Ajax kölcsönjátékosa volt. Míg a Juventustól Ronaldo mellett a szintén korábbi Ajax játékost, Matthijs de Ligtet is jelölték.

A Real Madrid idén egyetlen játékossal képviselteti magát, Eden Hazarddal, aki szintén nyáron érkezett a Chelseatől.

A Liverpoolból Sadió Manét, Mohamed Salaht és Virgil van Dijköt is jelölték a díjra. Míg meglepetésre a hazai triplát elérő Manchester Cityből egy játékos sem fért fel a 10-es listára, még a Nemzetek Ligája győztes Bernardo Silva sem. Viszont ott van a Tottenhames Harry Kane, aki a szezon utolsó pár hónapját szinte végig kihagyta…

Mellettük még természetesen Kylian Mbappé is felfért a listára a PSG-ből. Mbappét idén megválasztották a Ligue 1 Legjobb Játékosának és mellette a bajnokság gólkirályi címét is begyűjtötte. Az Európai Aranycipőért folytatott versenyben is csak pár góllal maradt el Lionel Messitől.

A Bundesligaból meglepetésre idén egyetlen játékos sem lett jelölve a Legjobb FIFA Férfi Játékos 2019 díjra.

Legjobb FIFA Férfi Játékosa 2019 jelöltjei: Cristiano Ronaldo (Juventus/Portugal), Frenkie de Jong (Barcelona/Netherlands), Matthijs de Ligt (Juventus/Netherlands), Eden Hazard (Real Madrid/Belgium), Harry Kane (Tottenham Hotspur/England), Sadio Mane (Liverpool/Senegal), Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain/France), Lionel Messi (Barcelona/Argentina), Mohamed Salah (Liverpool/Egypt), Virgil van Dijk (Liverpool/Netherlands).

Jelöltek bajnokságok szerint:
-Premier League: 4 játékos (3 Liverpool, 1 Tottenham).
-La Liga: 3 játékos (2 Barcelona, 1 Real Madrid).
-Serie A: 2 játékos (2 Juventus).
-Ligue 1: 1 játékos (1 PSG).