Liverpool

Alisson: Több trófeát szeretnék.

Alisson Becker több trófeát szeretne nyerni az idei szezonba, miután kedden visszatért szabadságából, és edzésbe állt a Liverpoolnál.

A kapus az idén megnyerte a Bajnokok Ligáját és a Copa Americát is.

„Megnyerni két trófeát, két nagy trófeát a szezonban óriási volt számomra. Azon fogok dolgozni a most következő idényben, hogy többet nyerjünk.” -mondta Alisson a Liverpool hivatalos honlapjának.

„Nagyon örülök, hogy visszatértem. Nagyszerű szabadságom volt a családommal, együtt tölthettem időt a rokonokkal és a barátokkal, de hiányzott a pálya, a srácok, a személyzet és mindenki.”

„Már alig várom, hogy újra játszhassak és dolgozhassak.”

„Mint csapat nagyon izgatottak vagyunk, de két lábbal a földön kell állnunk, csak úgy mint az előző szezonban. Mindent megpróbálunk megnyerni szóval dolgoznunk kell.”

„Óriási a labdarúgás színvonala, hasonlóan a többi klubéhoz, szóval keményen kell dolgoznunk, hogy hasonló, vagy több sikerben legyen részünk, mint az előző idényben.”

A 26 éves kapussal Brazília 12 év után nyerte meg az első trófeáját és a Copa Americán Tite csapata csak egy gólt kapott 6 mérkőzésen.

„A Copa America megnyerése különleges, csak úgy mint a Bajnokok Ligája. Nagyon fontos trófea nem csak nekem, hanem az egész nemzetnek.”

„Nagyon régóta nem nyerte meg Brazília, ha nem tévedek utoljára 2007-ben, szóval fontos volt.”

Alisson nem csak trófeákat, hanem egyéni díjakat is nyert, mind hazájával, mind csapatával az előző szezonban. Megnyerte a Premier League és a Bajnokok Ligája Aranykesztyűjét a Liverpoollal és a Copa America Aranykesztyűjét Brazíliával.

Alisson számra a csapat trófeák sokkal fontosabbak, mint az egyéni sikerek amikért hálás az edzői gárdának és korábbi csapattársainak is.

„Az első számú célom, hogy a csapattal nyerjünk. Csak ez után következhetnek az egyéni sikerek.”

„Boldog vagyok, de nem csak a trófeák miatt. Ezek a sikerek megilletik a többi kapust is akik igazán keményen dolgoztak velem a pályán John (Achterberg) és Jack (Robinson) irányításával, ahogy a válogatottnál (Claudio) Taffarellel és persze a többi csapattársamat is.”