Bundesliga

Bayern: Mindig a Bajnokok Ligája lesz a legértékesebb

A Bayern München vezérigazgatója, Karl-Heinz Rummenigge nyilatkozott a németKickernek a klub előszezonjáról. Azt is levezette, miért lesz a bajorok számára mindig a Bajnokok Ligája a legértékesebb trófea.

Rummenigge szerint a Bundesliga a legfontosabb trófea, de többé már nem mondhatják azt, hogy a legértékesebb is egyben. A Bajnokok Ligája az, ami a pénzt hozza. Minden résztvevő klub, beleértve a Bayern Münchent is,euromilliókat kaszálnak, minél tovább jutnak a sorozatban. „Nyíltan beismerem, hogy a bajnoki cím nem a legértékesebb trófea. Az a Bajnokok Ligája.”-nyilatkozta a CEO.

Hét zsinórban megnyert hazai bajnoksággal a háta mögött a Bayern a domináns hazai erő. Ennek ellenére minden évnek úgy állnak neki, hogy meg szeretnék ismételni 2013-at. Ez azonban szerencsétlen kiesések miatt azóta sem jött össze nekik.

„A Bundesligában mi maradunk a mérce, Európában viszont jó lenne, ha tovább jutnánk, mint tavaly. A Bajnokok Ligája nélkül az FC Bayern többé nem elképzelhető. Imidzs, pénzügyek, szponzorok, minden tőle függ. Ha ott sikeres vagy, az egész világ rád figyel. Ha hamar kiesel, ahogy mi tettük tavaly, nem leszel jelen. Ezért tovább ott kell lennünk, de nem lesz könnyebb, mivel a verseny mindig egyre keményebb lesz, de lehetséges.”

Niko Kovac, a bajorok sokat kritizált vezetőedzője panaszkodott, hogy az amerikai turnén a csapatnak nehezek lesznek a körülményei. Rummenigge kicsit oda is szúrt a horvát-német trénernek, valamintkifejtette véleményét az elsőzezonról is.

„Minden edző, aki nekünk dolgozott az előző években, átesett ezen. Fontos, hogy csak egyszerűen elfogadja a turnét úgy, ahogy van. Ismételem magam, nincs alternatíva. Az embereink remek munkát végeztek. 9 napig az USA-banleszünk, játszunk három meccset, napi szinten edzünk. Amikor visszajövünk lesz körülbelül három hetünk a Bundesliga nyitányáig, és megyünk edzőtáborba a Tegernseehez. Szeretem az előszezont, a játékosok is szeretik ezeket a túrákat.”

Mivel a Bayern tőkeerős szponzorokkal rendelkezik Amerikából és Kínából, globálisan jelen kell lennie a klubnak. Evidens, hogy a jövő évi túra Kínában legyen. Rummenigge erről is beszélt:

„Amerikai és kínai szponzoraink is vannak az egyik oldalon, a hazaiak a másikon, mint az Adidas, az Allianz és az Audi, hogy párat említsek, soakt tesz, hogy az FC Bayern globálisan jelen legyen. Mutatnunk kell magunkat. Két egymást kvető amerikai turnét követően, valószínűleg jövőre újra Kínába látogatunk.”-zárta a CEO az interjút.