Átigazolási HírekBarcelonaLa Liga

Neymar távozhat a Paris Saint-Germain-től

A PSG sportigazgatója, Leonardo megerősítette, hogy Neymar távozhat a klubtól, ha megfelelő ajánlatot kapnak érte. De jelenleg még egyetlen ajánlatot sem kaptak.

Neymar jövője a PSG-nél elég bizonytalan lábakon áll. Mind a Real Madrid, mind a Barcelona érdeklődéséről hallani az utóbbi időben és Neymar se tagadja, hogy szívesen váltana. Azonban még egyetlen ajánlat sem futott be érte Leonardo szerint.

Leonardo Neymar távozásáról:

„Neymar elhagyhatja a PSG-t, ha kapunk egy ajánlatot, ami megfelel mindenkinek. De nem tudunk senkiről sem, aki megvenné és árról sem. Ez nem egy nap alatt zajlik le, az biztos.” – nyilatkozta Leonardo a Le Parisien-nek.

„Ez tiszta mindenkinek [hogy Neymar távozni akar], de a futballban, egyik nap ezt mondod a másik nap pedig már mást.”

„Beszéltünk már a képviselőivel is. Mindenki tud mindenről. A szituáció tiszta minden résztvevőnek. De egy dolog biztos a mai napon. Még mindig van 3 év a szerződéséből és még mindig nem kaptunk érte ajánlatot. Nincs mit megvitatnunk.”

„A PSG olyan játékosokra akar építeni, akik maradni akarnak és valami nagy dolgot építeni. Nincs szükségünk olyan játékosokra, akik csak szívességből maradnának itt.”

A Barcelona-val való egyeztetésekről:

Leonardo megerősítette, hogy a Barcelona-val kapcsolatban állnak. A klub érdeklődött a 27 éves brazil után, viszont semmilyen ajánlatot nem kaptak érte. Utalva ezzel Bartomeu korábbi kijelentésére, miszerint a Barca meg akarja venni Neymart, de a PSG nem engedi.

„Nem kaptunk még semmilyen ajánlatot. Ami viszont igaz, hogy felületesen tárgyaltunk [a Barcelona-val]. Azt mondták meg akarták venni, de mi nem akartuk eladni.”

„[Bartomeu] az aki ezt mondta. De mi egyáltalán nem úgy láttuk, hogy a Barcelona tényleg meg akarja venni.”

Neymar büntetéséről, mert nem érkezett vissza időben:

Leonardo továbbá kitért a brazil támadó büntetésére is, aki nem jelent meg az edzésen. Habár Neymar édesapja szerint a klub beleegyezett a mulasztásába.

„Nem volt itt az edzésen. Meg kellett volna érkeznie és nem érkezett meg. De ő tudta, hogy itt kellene lennie.”

„Meg fogjuk tenni a szükséges lépéseket, ahogy minden alkalmazottal megtennénk.”

„Az alapítványa és a szponzora iránti kötelezettségét tette, de ezeket az időpontokat a klub nem fogadta el. Azonban az utolsó mérkőzését június 6-án játszotta. A nyari szünet július 8-áig tartott és nem jött vissza.”

„Nem tudom [hogy Neymar jelentkezni fog-e edzésre]. Amit tudok, hogy nem volt ott a megbeszélt időponton július 8-án.”