Átigazolási HírekBarcelona

Bartomeu rendkívüli sajtótájékoztatója

Bartomeu a Barcelona elnöke kénytelen volt rendkívüli sajtótájékoztatót tartani De Jong bemutatása előtt, amin igyekezett az elmúlt napok eseményeit megmagyarázni.

Megerősítette, hogy átveszi Mestre feladatait a Barcánál: „Két nappal ezelőtt szólt, hogy távozni szeretne, mert nem ért egyet a vezetőség egy részével. Megértem az indokait és elfogadtam a lemondását. „

„A vezetőség 9 éve alatt emberek jöttek és mentek emberek. Nincs katasztrófa.”

„Beszéltem Victor Valdesszel, aki azt mondta, hogy még nincs itt az ideje a hazatérésének. Azt válaszoltam rá, hogy szerintem igen. Nagyon örülnék, ha visszatérne. Meglátjuk mi történik.”

Az elkövetkező napokban találkozni fognak megint. Bartomeu az akadémián fog felajánlani neki egy edzői posztot.

„Tudjuk, hogy Neymar távozni szeretne a PSG-től. Viszont azzal is tisztában vagyunk, hogy a PSG nem akarja eladni. Így nem létezik Neymar ügy.”

„Dembelé fiatal, tehetséges, valami különlegest ad nekünk. Úgy gondolom jobb, mint Neymar. Még nagyon sokat fejlődhet és azt szeretnénk, ha itt tenné meg.”

Bartomeu azt is megerősítette, hogy tegnap találkoztak az Atletico Madriddal Griezmann leigazolásáról tárgyalni.

De Ligtről: „Már egy ideje mondogatom az ESPN-nek, hogy tudom hol fog játszani a következő szezonban. Még mindig tartom, de nem mondhatok mást, Ő jelenleg még az Ajax játékosa.”

„Végezetül szeretném eloszlatni a legendákat: Messi nem kérte név szerint senkinek se a leigazolását, ő azt szeretné, ha versenyképes csapatot raknánk össze.”