Átigazolási HírekChelseaLa LigaPremier LeagueReal Madrid

Chelsea véglegesítette Kovacicot a Real Madridtól

A Chelsea véglegesítette Mateo Kovacicot a Real Madridtól, miután a horvát válogatott középpályás 1 évet töltött kölcsönbe náluk.

A 25 éves középpályás nagy szerepet vállalt a londoniak Európa Liga győzelmében. Az előző szezonban 52 mérkőzésen lépett pályára a Chelseaben, ebből 32-szer a Premier Leagueben. A transfermarkt jelenleg 31.5 millió fontra (35 millió euró) tartja.

Igaz a Chelsea most nyáron kezdi a 2 átigazolási szezonos eltiltását, de ez csak az új játékosok regisztrálására vonatkozik. Mivel Kovacic már eleve regisztrálva volt a csapatba, így sikerült véglegesíteniük az átigazolását. A Sky Sport értesülései szerint a Chelsea 45 millió eurót fizetett érte a Realnak (40.25 millió font). Míg Kovacic-csal 5 éves szerződést írtak alá.

Mateo Kovacic a véglegesítéséről:

„Nagyon élveztem a szezonom a Chelseavel, jól érzem magam a klubnál és nagyon szeretem Londont és a Premier Leaguet. Nagyon boldog vagyok hogy véglegesen csatlakozhattam.”

„Sikeres évünk volt, megnyertük az Európa Ligát és remélem nagyban hozzá tudok járulni a sikerekhez a következő szezonokban is.”

A Real Madrid így búcsúzott el Kovacictól:

„A klub szeretné megköszönni Kovacicnak mind a három évet, a professzionalizmusát, a példaértékű hozzáállását és sok sikert kívánunk neki a karrierje új szakaszához.”

A Chelsea igazgatója Marina Granovskaia:

„Mateo megmutatta, hogy milyen tehetséges játékos a kölcsönszezon során és örömmel köszöntjük a klubnál.”

„Már jelenleg is nagy tapasztalattal rendelkezik klub és válogatott szinten, és biztosak vagyunk abban, hogy nagy sikerekben lesz része a Chelseavel az elkövetkező 5 évben.”