Real Madrid

Vinicius: 3 hónap alatt többet fejlődtem, mint ha Brazíliában maradtam volna egy évet

Vinicius a Jornal Extrának adott hosszabb interjút, amiben sok mindenről beszélt:

Zidane visszatért a Real Madrid kispadjáról. Miről beszélgettetek? „Azt mondta nekem, hogy keményen dolgozzak, mert még fiatal vagyok. Ő nem hallgat a kívülállókra, csak a családomra és a klub embereire. Vele és a csapattársaimmal biztos sokat fogok fejlődni.”

Neymar karriere felhívta a figyelmedet a hírnév kockázataira? „Óvatosnak kell lenned, amikor csinálsz valamit és szerintem ezt tudják az emberek. Nem tudom mi történt vele igazából. Ő egy olyan valaki, akire felnézek.”

Az ország váltás

Megváltozott az életed mióta Madridba költöztél? „Persze, minden teljesen megváltozott.”

Mi a legnagyobb változás? „Mindenki szeretne belőlem egy darabot, rengeteg ember szeretne velem, vagy a családommal találkozni.”

A foci karriered építése azt is jelentette, hogy kihagytad az esti bulikat a barátaiddal. Most van pénzed és hírneved, bepótolod a kihagyott időt? „Egy kicsit, de ott van a családom… Szeretek velük lenni. Az, hogy a barátaim meglátogatnak könnyebbé teszi.”

Egy éve hagytad el Brazíliát. Hogy érzed? A jó időben hoztad meg a döntést? „Az én esetemben szerintem igen. Jól játszottam a Flamengoban, de itt nagyon sokat fejlődtem. Három hónap alatt többet, mint ha ott maradok még egy évre. Az elejétől kezdve jól volt és most a világ legjobb csapatában játszok.”

Mit gondolsz, mi miatt fejlődtél gyorsabban Madridban? „Az edzések teljesen mások. A legtöbb edzés jobb, mint a meccsek. Edzésen senki se akar veszteni, így mindenki minden nap fejlődik. Ott van például Sergio Ramos és Benzema is, akik már 30 felett járnak, de keményebben edzenek mint bárki más. Az, hogy a legjobbak mellett vagyok, szintén segít fejlődni.”

Vinicius az új tapasztalatokról:

A Bajnokok Ligája egy másik szint? „Igen, teljesen más fajta foci. A fejedbe kell vésni, hogy csak annyi kell az ellenfélnek a góljához, hogy elveszítsd a labdát.”

Hasonló a helyzet a kisebb spanyol csapatokkal is? „Igen és különösen az elmúlt szezonban, amikor nem játszottunk jól. Nem számít ki a riválisod. Európában könyörtelenül kihasználják a hibád.”

Sergio Ramos tűnik a legnagyobb vezetőnek a Real Madridnál, ez igaz? „Ő erre született, tudja mikor kell beszélnie és segítenie. Ő, Marcelo, Varane, Modric… mindenki segít a többieknek.”

Milyen volt a Real Madridhoz csatlakozni a Cristiano éra után? „Cristiano az Cristiano, ő a klub legendája. Elérte amit korábban senki se. Viszont sose éreztem úgy, hogy nekem kéne pótolnom. Szeretnék játszani és segíteni a Madridnak.”

Mi kell még a tehetségen kívül, hogy sikeres legyél a Real Madridnál? „Személyiség.”