Serie A

Palermo: a csapat szurkolói tüntetnek a csőd ellen

A Palermo, az egyik legpatinásabb dél-olasz csapat rohamosan halad a csőd, és az azzal járó negyedosztály felé. Most a szurkolók tüntettek, mivel a tulajdonosok kihátráltak egy megbeszélésről.

A Palermo helyzete nem jó.Nem tudták időben beadni a következő szezon másodosztályú tagságára a licenszkérelmet a nehéz anyagi helyzetre hivatkozva. A tulajdonosok azonban nem ismerik el a felelősségüket. Ők egy brókerre kenik az ügyet, aki arról adott tájékoztatást, hogy tárgyal egy garanciát vállaló bolgár biztosítási társasággal.

„Nagyon egyszerű a döntés, alkalmazzuk a szabályokat.”-nyilatkozta Gabriele Gravina, az Olasz Labdarúgó Szövetség elnöke, majd hozzátette: „Nem lesznek hosszabbítások.”

Az idő igen csak fogy, és a tulajdonos, az Arkus Network nem látszik, hogy közelebb került volna a megoldáshoz, miután a vezetőség mára tervezett meetingje halasztásra került. Ennek apropóján a szurkolók összegyűltek a Stadio Barbera előtt, hogy tüntessenek, amikor kiderült, hogy a vezetők a hátsó kijáraton távoztak. A tüntetés alatt egy robbanó eszköz is elő került, megrongálva egy közelben álló autót.

Eközben Leoluca Orlando, Palermo polgármestere holnap délutánra sajtótájékoztatót hívott össze, hogy megbeszéljék a helyzetet. Amennyiben a klub nem tudna nevezni a másodosztályba, automatikusan a Serie D-ben tudna csak indulni.

Néhány éve a szintén patinás Parma jutott hasonló sorsra, ők azonban egy éve ilyenkor sikeresen jutottak vissza az élvonalba.