Uncategorized

Copa America: Chile – Uruguay, Ecuador – Japán

Éjjel véget ért a Copa America C csoportja is. A 3. fordulóban Uruguay 1:0-ra legyőzte Chilét, míg Ecuador és Japán 1:1-es döntetlent játszott egymással.

Chile – Uruguay:

A csoport két már biztos továbbjutó csapata mérkőzött meg egymással a csoportelsőségért. A 6 ponttal első chileiek domináltak a mérkőzésen, mi sem mutatja ezt jobban, mint az 58%-os labdabirtoklási arányuk. Azonban nem sikerült a hálóba gyötörniük a labdát. Nem úgy mint a PSG uruguayi klasszisának, Cavaninak, aki a 82. percben fejesével eldöntötte a 3 pont és a csoportelsőség sorsát.

Ecuador – Japán:

Ecuador és Japán egyaránt a továbbjutásért küzdött, ugyanis csoport harmadikként még lett volna esélyük a továbbjutásra. Ehhez csak az B csoport 3. Paraguaynál kellett volna több pontot gyűjteniük, amit egy győzelemmel bármelyikük elérhetett volna. Japán kezdte jobban a mérkőzést, aminek gól lett a gyümölcse Nakajima révén (15′). Azonban Ecuadornak sikerült kiegyenlítenie a 31. percben Mena Delgado góljával. Végül már egyik csapatnak sem sikerült növelnie az előnyét, így maradt az 1:1 és mindketten búcsúztak a Copa America-tól.

Ha érdekelnek a korábbi összefoglalók, itt megtalálod őket.