Átigazolási HírekLa LigaManchester UnitedPremier LeagueReal MadridVélemény

Pogba tényleg távozni akar? Mi lesz a Uniteddel?

Pogba el akar menni? A Manchester United jó áron eladhatja, ám ez nem olyan könnyű feladat, mint amilyennek elsőre tűnik. A klubnak rengeteget kell dolgoznia, hogy megérje nekik ez az üzlet.

A Sky Sport állítása szerint a 26 éves játékos el akarja hagyni az Álmok Színházát. Egy tokyói rendezvényen maga ismerte el, hogy új kihívásokat keres:
„Jó volna új kihívásokat keresni, egy új csapatban.”

Mit tudtunk eddig?

Pogba váltana, nem titok, hogy a prioritás a Bajnokok Ligájában való szereplés, amit a manchesterieknek nem sikerült kiharcolni. A klubnak el kell fogadnia, hogy világbajnokuk távozna. Hogy miért? A gyenge szereplés „eredménye”, hogy piaci értéke folyamatosan csökken, a szerződése két év múlva lejár, és nem valószínű, hogy komolyabban fontolgatja a hosszabbítást.

Van valaki, aki megadhatja a megfelelő összeget?

Itt jutottunk el a legbonyolultabb dologhoz. A Vörös Ördögök 150 millió eurót szeretnének kérni Pogba játékjogáért, amivel egy kis profitot szereznének, hiszen 2016-ban 94,5 millió eurót fizetett a francia középpályásért a Juventusnak. De nézzük, hogy kik a legnagyobb esélyesek.

Real Madrid – A spanyol óriás Pogbával szeretné még erősebbé tenni a középpályát, de a Blancók már 250 milliót elköltöttek. Amennyiben a Királyiak megszerzik a játékost, akkor aggódhatnának az FFP (Pénzügyi Fair Play) miatt. Florentino Perez és Mino Raiola (Pogba ügynöke) között közel sem olyan jó a viszony, így még egy pont oda, amely azt támasztja alá, hogy a játékost nem lesz könnyű megszerezni.

Juventus – Kétségesnek tartom, hogy Pogba visszatérne egykori klubjába, noha számos helyen olvashatjuk, hogy elsődleges Olaszország a játékos a fő célpontja. Továbbá azt sem tartom valószínűnek, hogy a Juventus nem fog kifizetni 150 milliót a Unitednek. Ugyancsak ezt támasztja alá, hogy Sarri játékrendszere sem a franciának fekszik.

Pogba inkább a Juventushoz csatlakozna, minthogy a Real Madridhoz, ha elhagyja a Manchester Unitedet – állítja a Sky Sport. A Juve szeretné megtalálni a módját, hogy kitudja fizetni a játékos igencsak magas bérigényét.

PSG – Na ez a lehetőség, melynek a legkisebb az esélye. Ennek ellenére a francia klub is szeretné a soraiban tudni. Raiola épp a vezetőséggel tárgyal De Ligt-ről és meheshet, hogy Pogbáról is szó esik a tárgyalások közepette.

Hogyan érintené Pogba távozása a Manchester Unitedet?

A Sky Sport beszámolója szerint a Manchester United örülne, ha Pogba maradna, de kénytelenek lennének elfogadni azt a felállást is, ahol nem szerepel a francia karmester. Végül is minden játékosnak megvan az ára.

Ugyan a vezetőség szeretné, ha maradna, néhányan azonban úgy érzik, hogy a világbajnok francia viselkedése aggodalomra ad okot, mely befolyásolja a csapat fiatalabb tagjait.

Ole Gunnar Solskjaer fiatalabb csapatot szeretne építeni. Az angol klub 21 éves Daniel James-el írt és a 19 éves Max Aarons-al erősített, de még csatlakozhat hozzájuk Wan-Bissaka is, akiért folyamatosan dörömbölnek a Crystal Palace ajtaján.

Solskjaer azt akarja, hogy a transzfereket mielőbb lezárják, hogy időben el tudják kezdeni a felkészülést az új idényre.

Mi van a valódi francia kapcsolattal?

A spanyol labdarúgó szakértő, Terry Gibson úgy véli, hogy értelmet adhat Pogbának Real Madriba igazolása. Értelme van Pogbának, Real Madridnak, Zidane-nak, de néhány játékos értékesítésével finanszírozni kell.

A Legutóbbi Transfer Talk Podcast-on Gibson azt mondta: „Azt várom, hogy a Real Madrid aláírjon Pogbával, csak azért mert Zidane visszatért a klubba és újra megszerezze a hatalmát.

„El tudom képzelni, hogy egy francia középpályás elakar menni a Real Madridba és vitathatatlanul játszani akarna. A Manchester United küzdeni fog, megpróbál annyi pénzt kérni, amennyit szeretne.

„Valahogy a Real Madrid kiakarja fizetni Pogbáért a kért pénz összeget. Pogbára akarnak menni, némi pénzügyet kell emelniük a játékosok értékesítése szempontjából. Izgalmas idő elé nézünk.”

Vajon a Manchester Unitednek hiányozni fog Pogba?

Pogba tehetséges, ez nem kérdés. Nem tudni, hogy lesznek-e gondok Unitednél távozása után.

Jose Mourinho azt akarta, hogy támadó képessége megegyezzen a védekezési képességével és bár Solskjaer érkezése óta Pogba formája egyre csak jobb lett.

Pogba ‘távolsági’ statisztikái nem sikerült jóra. 90 percben átlagosan 10,61 kilométert futott, ezzel a 141. helyezett. Átlagos sebessége 6,56 km/h, ezzel a 134. helyen végzett.

Pogba ‘távolsági’ statisztikája (2018/19)

Helyezés a tabellán /középpályás
Gyaloglás idő 38.13% 8/149
Átlagsebesség 6,56 km/h134/149
Átlag futás távolság meccsenként 10,61 km141/149

Védekezése (2018/19)

Helyezés tabellán /középpályás
Labdaszerzés / meccsenként0.54126/149
Szerelés / meccsenként1.14113/149
párbaj megnyerése / meccsenként721/149

Támadása (2018/19)

Helyezés tabellán /középpályás
gólátlag/ percenként2314/149
Lövés/ meccsenként3.143/149
Kapura tartó lövés/ meccsenként1.502/149

Mit kezdene a Manchester United a kapott pénzzel?

A Manchester United kétséget kizáróan előrelátóan tervez. Pogba eladása után késő volna gondolkozni, kevés időt hagyna, mert augusztus 8-án zárul a piac (Angliában).

A jelentések azt sugallják, hogy az angol klub szívesen látná csapatában Pogba helyetteseként Tielemanst vagy Declan Ricet. De a West Ham elmondta a Manchester Unitednek, hogy nem kívánják eladni Rice-t idén nyáron sem.

Az United erősen érdeklődik a Real Betis játékosa, Lo Celso iránt, akinek piaci értéke 67 millió euró, de a csapat kapcsolatban áll Van De Beek és Bruno Fernandes ügynökével is.