Átigazolási HírekBarcelonaLa Liga

A PSG elnöke szerint Mbappé marad, Neymar nem biztos

Nasser Al-Khelaifi PSG elnök szerint Mbappé biztosan a csapat tagja lesz a következő szezonjában, míg Neymar jövőjében nem ennyire biztos.

A francia klub a szélsőt még 2017-ben igazolta le a Barcelonától 222 Millió Euróért, heti 700 ezer Eurós fizetéssel. A PSG hiába nyerte meg a Ligue 1-et, egyáltalán nem lett sikeresebb csapat, mint amilyen Neymar leigazolása előtt volt.

A hazai kupákban nem szerepelt jól a PSG. A Coupe de la Ligueben már a negyeddöntőben kiestek, míg a Coupe de France kupában a Rennes tizenegyesekkel győzte le őket. Ez a meccs szégyenteljesen ért véget Neymar számára.

Sérülés vetett véget a szezonjának és tavaly hasonlóképpen szerzett lábsérülést a Real Madrid ellen.

A dolgok talán máshogy alakultak volna, ha Neymar a Manchester United ellen pályára tudott volna lépni.

A PSG hatalmas kiadásai egyértelműen egy Bajnokok Ligája győzelem miatt történtek. Ezért érkezett Neymar, Mbappé, Cavani és sokan mások. A brazil játékossal viszont nem sikerült előre lépniük.

Azok a sérülések és eltiltások, amelyekkel kulcsfontosságú meccseket hagyott ki, azt mutatták, hogy minőségi csapatépítés egy sérülékeny, sztár allűrökkel rendelkező ember körül lehetetlen, még akkor is, ha az Neymar.

Egyértelmű, hogy még így is a francia bajnokság legjobbja. Az elmúlt szezonban 28 alkalommal lépett pályára, 23 gólt lőtt, és 13 gólpassz szerzett.

Neymar legutóbbi, brazil edzésre helikopterrel érkezése megmutatta, hogy mennyire elvesztette már a talajt.

A PSG elnöke, Al-Khelaifi ezen a héten interjút adott a France Footballnak, ezzel tisztult egy kicsit a kép. Megerősítette, hogy Mbappé jövőre is a PSG-ben marad, Neymar helyzete még bizonytalan.

„Nem akarom, hogy én legyek a reflektor fényben. Én sem tudok mindent. A játékosoknak vállalniuk kell a felelősséget.” – Mondta az elnök

„Teljesen másnak kéne lennie. Többet kéne tennünk, többet kéne dolgoznunk. Nem azért vannak itt, hogy jól érezzék magukat. Ha valami pedig nem tetszik, nyitva az ajtó! Szia!”

Eközben L’Equipe hírei azt sugallták, hogy a PSG készen áll a brazil sztár távozására, már csak vevőt kéne találniuk rá.

A Real Madrid még nem végzett a nyári, nagy keret alakítással és korábban szívesen leigazolta volna Neymart is, ám Hazard érkezett. A Barcelona jobban képben van a játékosért, azonban a katalánok pénzügyi helyzete is véges és Greizmann sokkal fontosabb számukra.

Bármi legyen a vége, hamarosan kiderül.

„Azt akarom, hogy a játékosok mindent megtegyenek, hogy megvédjék a mez becsületét, és csatlakozzanak a programhoz.” -Mondta a PSG elnöke.