Hacienda BernabeuÁtigazolási HírekBlogBundesligaChelseaFociLa LigaReal MadridUncategorized

A hihetetlen Hazard család II- A Hazard fiúk


Miután a cikk első részében bemutattam a Hazard szülőket, nézzük most meg a fiúk eddigi pályafutását. Kezdjük visszafelé, azaz a legkisebb Hazard gyermekkel,Ethan-nal.

A Hazard fivérek története


Ethan Hazard

8 évvel fiatalabb a legkisebb bátyától, 15 éves még csak, de tehetségben a legidősebb bátyához, Edenhez hasonlítják már most. És legnagyobb testvéréhez hasonlóan ő is középpályás poszton játszik. Jelenleg az AFC Tubize akadémiáján nevelkedik, bátyaiért rajong, felnéz rájuk teljesen érthető módon. Az instagrammon, aki szeretné, be is tudja követni a tinit a @ethan_hazard_10 címen.

Kilyan Hazard

23 éves, és már természetesen leigazolt játékos. Ő is az AFC Tubize-ben kezdett, 2001 és 2011 között ott nevelkedett. Édesapjához hasonlóan aztán a Lille csapatához került 2013-ig, 2014-2015 között pedig a Zulte-Waregem csapatához ment. Innen pedig- sokan emlékeznek rá bizonyára- az Újpest FC játékosa lett 2015-ben,2016- ban pedig az Újpest II-ben szerepelt. 2018-2019-ben, vagyis jelenleg is a Cercle Brugge csapatába került.


Thorgan Hazard

26 éves. Ő 1998-ban vált leigazolt játékossá a Royal State Brainoir-nál. 2003 és 2007 között (meglepő) a Tubize-hez került, majd 2005 és 2012 között az RC Leusban játszott. 2012 es 2015 között hivatalosan a Chelsea játékosa lett, de rögtön távozott is kölcsönbe az RC Reus-hoz 2014-ig. 2014-ben vette kölcsön a klubtól a Borussia Mönchengladbach, majd 2015-től eddig az átigazolási szezonig már hivatalosan is a klub játékosa volt. Idén nyár elején pedig nagyot lépve előre a pályafutásában, a Borussia Dortmund csapatához igazolt.


Eden Hazard

És elérkeztünk Eden Hazard-hoz. Hivatalosan Eden Michael Hazard. 1991 január 7-én született, és 1998-tól 2003-ig ő is a Royal State Brainois-ban nevelkedett, innen pedig -kitaláljátok-az AFC Tubize-ben nevelkedett 2005-ig. Innen aztán-ez sem meglepetés- a Lille-hez került 2007-től 2012-ig. 2012-ben aztán a Chelsea játékosa lett.


Mindeközben a belgiumi válogatottban is szerepelt, 2007- és 2008-ban az U17,2008-2009-ben az U19 csapatban. 17 évesen került be először a felnőtt válogatottba, egy Luxemburg elleni meccsen kapott lehetőséget. Első válogatott béli gólját 3 évvel később Kazahsztán ellen szerezte.


Tudjuk, a válogatottal VB bronzérmes, eddigi meccsein 30 gólt szerzett (100 meccsnél jár jelenleg). A Lille-ben 12 kupát szerzett a csapattal,147 meccsen lépett pályára és 36 gólt rúgott, míg a Chelsea-ben 208 meccsen 69 gólt szerezve 21 különböző kupát nyertek meg. Ez eddig klubszinten összesen 33 kupa és 105 gól. Nem rossz,igaz?


Natacha Von Honacker

Eden nős, felesége az egykori modell Natacha Von Honacker. Mindössze 14 évesek voltak, amikor elkezdtek járni, 2012-ben kötöttek házasságot, és 19 évesen Natacha világra hozta első gyermeküket, Yannis-t. 2013-ban született Leo, majd 2015 szeptemberében Sammy. A Hazard családban fiúk születnek! Természetesen a kisfiúk is a futball bűvöletében élnek, aztán, hogy mik lesznek, ha nagyok lesznek, az idő eldönti.


Natacha a házasságkötés és a fiúk születésével feladta a karrierjét, és férjét mindenben támogatja, megadva neki a nyugodt, tökéletes családi hátteret. A család kerüli a nyilvánosságot, a közösségi oldalakon ritkán posztolnak képet egy-egy családi eseményről. Eden is csupán a szponzoroktól elvárt kötelező posztokat rakja ki, mint pl az edzések, az új cipő vagy mez. Instagrammon követ néhány sportolót, akiket kedvel, és azt is tudni, hogy a Real Madrid kapusa, Thiebaut Curtois-val jó a viszonyuk. Ezért is villogtak annyira a vakuk amikor bemutatták Eden Hazardot a Bernabeu stadionban. Hiszen az egész Hazard família ott volt Madridban a bemutatáson.


Burgergate

Eden Hazard-ról a köztudatban csak „Burgergate” néven elhíresült történet arról mesél, hogy egy alkalommal 2011-ben egy válogatott meccsen egy óra játék után lecserélték. Hogy aztán a meccs vége nem érdekelte, vagy megsértődött, vagy csupán nagyon éhes volt-e, nem tudni. Mindenesetre a meccset ott hagyva elment hamburgerezni a családjával. Nos, hagyjuk majd inkább, hogy végig játssza a mérkőzéseket!


Mi, közönséges földi halandók olvasva a fiúk pályafutását, persze egyből arra gondolhatunk, hogy így könnyű sztársportolóvá válni, karriert építeni, hiszen a szülők kisgyermekkoruktól fogva támogatják, egyengetik az útjukat, segítik őket. De ne felejtsük el: se a papa, se a mama, se a házastárs nem jár el edzésekre, nem játszik a pályán helyettük! Minden bizonnyal nagy jelentősége van annak, hogy a szülők mindent alárendeltek a fiúk érdekeinek, de nem tartanának a karrierjükben ott, ahol jelenleg vannak, ha a tehetség, a szorgalom és a kitartás nem lenne meg a fiúkban. Mindenesetre gratulálunk a Hazard házaspárnak a négy nagyszerű sráchoz, és drukkolunk továbbra is nekik, hogy a Hazard név négyszeresen is a futball legnagyobb nevei közé kerüljön!