Átigazolási HírekBarcelonaLa Liga

Cillessen távozóban – csere Netoval a láthatáron

Jasper Cillessen valószínűleg a világ legjobb cserekapusa, de Marc-André ter Stegen mögött csak nagyon keveseknek lehet esélye. A holland válogatott hálóőrének távozásáról már hónapok óta lehet hallani, most viszont konkrétumok is érkeztek.

A RAC1 spanyol rádióadó elmondása szerint a Valencia már megkereste a Barcelonát és jelezték érdeklődésüket Cillessen irányába. Ellenszolgáltatásért a saját brazil kapusukat, Netot ajánlották fel.

A két klub képviselői a mai nap folyamán már találkoztak, azonban nem csak a kapuscsere volt az egyetlen felmerült téma. A Valencia ugyanis igényt tartana Rafinhára, aki sérülése után nem szerepel Valverde terveiben. Ezzel szemben Marcelino örömmel látná keretében. Ez még mindig nem minden. Rafinha mellett még Denis Suarezre is igényt mutattak, aki nem titkoltan dolgozna újra Marcelino keze alatt, akivel a Villarealból már ismerik egymást.

Visszatérve Cillessen esetére, a holland kapus csak a kupában számít első számúnak. Mivel egy év múlva lesz az Európa-bajnokság, ott szeretne lenni Hollandiával. Ez azonban közel sem garantált, ha nem kap állandó lehetőséget. Korábban hírbe hozták a Benficával, Manchester Uniteddel és az Evertonnal is, azonban a beérkezett ajánlatokat a katalánok túl alacsonynak ítélték meg.

A Valencia Neto játékjogát kínálja cserébe, aki a szezonban első számú kapus volt, és 47 mérkőzésen lépett pályára. A 30 éves brazil személyében tehát meglenne a holland utódja is.