UncategorizedÁtigazolási HírekBlogFociHacienda BernabeuLa LigaReal Madrid

Ferlan Mendy-te ki vagy?

A Real Madrid nagy bevásárlási láza hozza Madridba a szenegáli számazású francia Ferlan Mendyt. Próbáltam összeszedni néhány adatot róla,de igazából nem volt vele tele a sajtó. Amit ki tud az ember deríteni róla,az kb ennyi:

Az 1995.06.08-án született szenegáli származású francia jáekos 178 cm magas,73 kiló és a bal lába a jobb. Bal szélső védő,aki gyors felfutásokról is híres, és erős, jó fizikummal megáldott játékos. A Le Havre akadémiáján nevelkedett, 2015-ben került a felnőtt csapathoz. Innen 2017-ben vette meg az Olimpique Lyon 5+1 millióért. Eddig 8 BL meccset látott a pályán belül, persze bajnokikon kapott szerepet kezdőként és csereként is,na de nektek ezt hiába írom, hiszen a La Liga rajongóknak a francia bajnokság…

A franciák remek üzletet kötöttek,hiszen 48+5 milliós bónuszért adták el a Real Madridnak,miközben a Transzfermark utolsó adata 30 milliós értéket mutat (június 3-án utoljára frissítve). Hogy a Madridnak mennyire lesz jó ez a bolt, az a jövő zenéje. Az utóbbi hónapokban csípőproblémákkal küzdő játékost a csapat orvosi stábja tegnap ismét megvizsgálta, és ezek után mondtak rá áment. Reméljük, hogy nem tévednek,és nem lesz a jövőben ilyenfajta gondja, mert ha a játekosmegfigyelőink kiszúrták maguknak, akkor biztosan szép jövőt jósolnak a fiatalembernek.

Ébenfa a Real Madrid keretében

A magánéletéről adat egyenlőre nincs, nem ált eddig reflektorfényben a fiú. Június 19-én mutatják majd be a Bernabeu stadionban, talán addigra vagy azután kiderül majd, valójában ki is ő. Hiszen ezek csupán száraz adatok. A Real Madridnál nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a játékosok a magánéletben is példamutató életet éljenek,a botránymentesség alapkövetelmény (egyes vélemények szerint pl Ronaldo eladásában szerepet játszhatott az adócsalási balhéja és a -Perez által ismert (?) szexuális zaklatási botránya is, na meg hogy a sztárfocista nehezményezte, hogy a klub nem állt a háta mögé, nem támogatta őt). Csak feltételezésekbe bocsátkozhatnánk így a ránézésre egyébként szimpatikus Ébenfánk kapcsán. Mind az biztos, hogy eléggé fiatal, nyelvi problémái nem lesznek Zidane es Benzema segítségére számithat, ami megkönyítheti a beilleszkedését, és az is biztos, hogy ezen a bőrön remekül mutat majd az eddiggi legszebb,fehér-arany Real Madrid mez.

Még csak potoshop a Madrid mez,de nem rossz a látványterv!

Személy szerint én örülök,hogy érkezik néhány színes bőrű játékos, ezzel is azt mutatja a klub, valóban nagy változások jönnek. Ha Zidane nagyot akar mutatni, akkor a következő szezonban nemcsak a keret képe változik nagyot,de a taktika és a játékstílus is revolución kell átessen. Hiszen a széleken felszaladó és onnan beívelgető játékot már ismeri a világ, és a harmatgyenge csapatok is könnyedén ki tudják védekezni, ha egy pár percet odafigyelnek a meccsek előtti taktikai megbeszéléseken.

Ma este 7 órakor nagy buli lesz a Bernabeuban. Hazard bemutatására készülnek, a klub legalább annyi nézőt vár az eseményre,mind anno amikor Cristiano Ronaldot mutatták be. A Real Madrid TV online fogja közvetíteni. Hazardról készülök egy bemutatkozó cikkel,ha egyáltalán be kell őt mutatni valakinek. További biztos érkezők a nyáron Rodrygo és Militao, róluk is írok majd,az ő bemutatásuk tippem szerint a Copa Amerika után várható

Eladások következnek,mivel Hazard és Mendy vétele már a 2019/2020-as szezon pénzügyi mérlegéhez tartozik. Az,hogy kik kerülnek el a klubtól, még senki esetében sem biztos, sokunk szívfajdalmára Navas valószínű távozik a PSG-hez. Esélyes, hogy további kedvencek is árcédulát kapnak (akár Marcelo is). Így tovább figyelek,írni csak arról fogok,aki már biztos átigazolás. A pletykákat meghagyom a like-vadász oldalaknak, igy nem keltek pánikot pl Pogbáról sem. Bár, azt mondják, nem zörög a haraszt…meglátjuk!

Miért is igazoltuk le Ferlan Mendyt? Itt a válasz: