Átigazolási HírekBundesligaManchester CityPremier League

Gündogan dortmundi visszatérése egyre valószínűtlenebb

Ilkay Gündogan szerződése a Manchester Citynél egy év múlva kifut, így egyre valószínűbb, hogy a közeljövőben távozik. A sajtóban téma volt, hogy esetleg visszatérne előző klubjához, a Borussia Dortmundhoz, ezt azonban a középpályás cáfolta.

A német-török játékos az Észtország elleni válogatott mérkőzés alkalmával állt kamerák elé, ahol tagadta a pletykákat és elmondta, le fog ülni a City képviselőivel.

„Tudnék róla, de nem tudok semmit. Nem beszéltem senkivel.”-válaszolta Gündogan arra, hogy van-e kapcsolat a Dortmundi vezetőséggel, majd folytatta:

„A nyáron lesznek megbeszélések, majd meglátjuk, mi történik. Nem vagyok elégedetlen a Manchester Citynél, ezért nem is mondanám, hogy igazán távozni szeretnék. A klub szeretne hosszabbítani.”-zárta a középpályás.

Pep Guardiola is méltatta Gündogan szerepét, „minden téren lenyűgöző játékosnak” nevezve, aki a sokoldalúságával sokat tett a bajnoki címvédésért. 40 meccsen szerepelt a szezonban mélységi irányítóként, és hagyományos középső középpályásként is. Három szezon alatt két bajnoki címet, egy FA-kupát és két Ligakupát nyert, így az angliai kalandja sikeresnek nevezhető.

Goal.com

A német válogatott dortmundi visszatérésére azért is kicsi az esély, mivel a Kicker szerint a Borussia nem tervez hasonlóstílusú középpályást igazolni. A sárga-feketék a harmadik szezonjában is bizalmat szavaznának Mahmoud Dahoudnak, aki nyíltan Gündogan pótlására érkezett, azonban eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Dahoud mindenesetre kap egy utolsó esélyt arra, hogy bizonyítson.