UncategorizedBundesliga

Reus őszintén az elszalasztott címról és az új igazolásokról

A német válogatott EB-selejtező mérkőzéseket játszik Fehéroroszország és Észtország ellen, ennek apropóján válaszolt Marco Reus a Kicker kérdéseire.

A Dortmund kapitánya először kritizálta a válogatott mérkőzések kellemetlen időpontját a szezon után: „A mostani időpontokat nem tartom jónak. Legkésőbb a BL-döntő után mindennek le kellett volna zárulnia, mert idény nyáron nem játszunk nagy tornát. Sokan közülünk május 18-án játszottak utoljára tétmeccset. Ennyi idp alatt regenerálódnunk kell, ugyanakkor nem szabad, hogy a kondink kiengedjen. Ez a fejnek és a testnek is nehéz.”-fejtette ki kritikáját Reus.

A Dortmund kapitányát ezután természetesen az elbukott Bundesliga-címről is kérdezték a német újságírók:
„Nagyon fáj, mert ezúttal hihetetlen nagy esélyünk volt, sokkal több volt bennünk.”-emlékezett vissza, majd folytatta:
„Duplán is mérgelődök magamban. Nem csak elbuktuk a bajnokságot, de magunknak is köszönhetjük. Ezzel mindenki tapasztalatot szerzett, és jól is erősítettünk (Hazard, Schulz, Brandt), ezért az lesz a célunk, hogy ezúttal végig elöl maradjunk és megnyerjük a címet.”-utalt arra, hogy a bajnokság elveztése nem a Bayern erősségein, hanem a Dortmund gyengeségein dőlt el.

A 30 éves csapatkapitány, akit a héten választottak meg a német profi labdarúgók a szezon legjobb játékosának, már a jövőbe is tekintett:
„Mindig is meg akartam nyerni a német bajnokságot, de a karrierem vége felé egyre intenzívebb a fókusz. Mióta Dortmundba jöttem, többször is közel voltunk hozzá. A következő 2-3 évben jól kell alakulniuk a dolgoknak, és én bármit meg is teszek érte.”

Megerősödött a keret

Két igazolással Reus már a szezonkezdet előtt megismerkedhet, mivel Nico Schulz és Julian Brandt szintén a válogatott kerettagjai, akiket a 30 éves játékos fontos erősítéseknek tart:
„Örülök, hogy két top-játékos érkezett a válogatottból, ami jó nekünk, minőséget és mélységet ad. Különösen a szezon második felében, amikor hiányzott a szükséges erőnk a sérülések miatt. Szóval úgygondolom, jót fognak tenni, és a verseny is nagyobb lesz a csapatban. Ha nagy céljaid vannak, márpedig nekünk azok vannak, akkor sok elit játékosra van szükséged. Velük pedig kétség kívül ezt kaptuk. „

Reus azt is kifejtette, hogy ő már előre tudott az érkezésükről, köszönhetően a vezetőséggel ápolt kapcsolatának:
„Nagyon bizalmas kapcsolatban vagyok a BVB vezetőivel. Juliannal kapcsolatban Aki Watzke és Michael Zorc már akkor szóltak, mikor még csak ötletként merült fel. De már akkor izgatott voltam. Nagyszerű játékos, nagyon jól érti a játékot és több támadó poszton is tud játszani. Az edzőnek sok opciója lesz, amik közül választhat, ezzel pedig teszünk egy lépést előre.”-zárta Reus.