Serie A

Gattuso szerint nem csak Donnarumma hibázott a derbin

Gattuso nyilatkozott a sajtónak a Real Betis Európa Liga mérkőzés előtt, persze szóba került az Inter elleni városi derbi is.

„Nem érzem úgy, hogy a játékosaim elárultak volna. Vannak olyan folyamatok a fociban amiket nem lehet megmagyarázni. Az a sértő, hogy az emberek azt gondolják a döntetlenért játszottunk.”

„A csapat most nehéz időszakon megy keresztül és nem képes megmutatni a valódi arcát. Hogyan játszol döntetlenért? Hogyan éred el?”

„Nem értek egyet azokkal, akik azt mondják, hogy Donnarummat padra kéne ültetni mert fejlődik és sokkal megbízhatóbb, mint tavaly. Én hozom a döntéseket és nem fogok a szurkolók háta mögé bújni.”

„Egy csöndes srácot látok, aki szörnyű személyes tragédián ment keresztül, a nagymamája a mérkőzés előtti napon halt meg. Ilyenkor támogatni kell és nem a focira gondolni. Bárki hibázhat.”

„Nem tudtuk megjátszani Higuain, ez 30%-ban az Ő hibája volt, 70%-ban a csapat és az én hibám. Ez azért volt, mert nem tudtuk hogyan használjuk ki a lehetőségeinket, de egyébként az Intertől se láttam sokat.”

„Tudjuk, hogy mit várnak el tőlünk és jobban kell figyelnünk, készen kell állnunk és lehetőleg minél kevesebb hibát elkövetni.”

„Sokat hibáztunk ami előkészítette az Inter gólját és nem csak Donnarumma. Igyekszünk az edzéseken fejlődni. 6 mérkőzést vesztettem el a Serie A-ban és úgy néz ki mindegyik az én hibám volt.”

„Ez megfelel nekem, én vagyok az aki felelős értük és nem a játékosok. Kezdő edző vagyok, csak 5 éve a pályán, még sokat kell fejlődnöm.”

„Akkor vagyok boldog amikor nyerünk és nem akkor, amikor a játékosaim szépeket mondanak rólam.”