La Liga

Zidane interjú

Május 31.-én csak 5 nappal azután, hogy megnyerte klubjával sorozatban a 3. Bajnokok Ligája trofeát Zinedine Zidane lemondott a Real Madrid edzői posztjáról. Három hónappal később hosszabb interjút adott az UEFAnak a Bajnokok Ligájáról, Benzemáról, Ronaldoról és hogy hogyan sikerült megőrizni a nyugalmat az öltözőben. Ebből emeljük most ki az 5 legfontosabb részt.

A 3 Bajnokok Ligája címről: „Mind a három nagyszerű érzés volt. Mindegyik speciális volt különböző okokból. Az első azért, mert az volt az első edzőként; második, mert szimbolikus volt, hogy a Juventust kellett legyőznünk. A harmadik megkoronázta a harmadik szezonomat a Real Madrid élén.”

Benzemáról: „Karim nagyon fontos játékos abból a szempontból ahogy a támadásokat szerveztük. Meghatározó szerepe volt a labdatartásunkban. Mindig megjátszható és igazi csapat játékos.”

Ronaldóról és Ramosról: „Mindketten kiváló játékosok akik befolyásolják a teljes keretet. Sergio Ramos egy született vezér akinek a jelenléte sokat számít az öltözőben, Ronaldo pedig vezér a pályán ahol inspirálja a többieket. Kiegészítik egymást.”

A gyengébb hazai rekordról a Bajnokok Ligájában: „Sűrűn már idegenben nagyon jó eredményeket értünk el és a visszavágókon már nem koncentráltunk annyira. Soha nem éreztem, hogy a csapat el kezdett volna pánikolni. Amikor klasszisokkal dolgozol együtt, akkor a játékosok tudják, hogyan játszanak bizonyos időszakokban és ha éppen nem játszanak jól akkor nagyon gyorsan változtathatnak rajta. Az én feladom az volt, hogy mindenki megőrizze a nyugalmát.”

Mit követelt meg a La Liga és a Bajnokok Ligája: „Számomra nincs különbség. Minden mérkőzésre ugyanúgy készültünk. Ha Te vagy a Real Madrid edzője, akkor mindent meg kell nyerned és persze az se mindegy, hogy közben hogyan játszol. Ez a filozófiám.