Kvíz: Mennyire ismered a Magyar gasztronómiát?
A kukoricát a török megszállás alatt ismertük meg. Mi volt az akkoriban ismert neve, melyet évszázadokig használtunk?
Helyes!
Helytelen!
A sült hekk egyik kedvelt nyári strandételünk. De hol halásszák főként a hekket?
Helyes!
Helytelen!
Mielőtt a napraforgóolajban való sütés teret hódított volna magának, nagyanyáink mivel sütöttek, főztek előszeretettel?
Helyes!
Helytelen!
Ezt a tortát 1884-ben alkotta meg egy magyar cukrászmester. Sisi, Magyarország királynéja 1885-ben kóstolta és olyannyira ízlett neki, hogy hamarosan Európa-szerte ismertté vált. Melyik torta volt ez?
Helyes!
Helytelen!
Egy európai ember átlagosan évente 22–24 kg halat eszik meg. Míg Magyarországon ugyanez az éves adag mennyi?
Helyes!
Helytelen!
Hirdetés
Melyik nem hungarikum?
Helyes!
Helytelen!
Reggelire friss kovászos kenyér csemege szalonnával, hagymával és papramorgóval. De mi lehet az a papramorgó?
Helyes!
Helytelen!
Mire vezethető vissza, hogy a magyar konyhában annyi sertés húst és zsírt használunk?
Helyes!
Helytelen!
A három közül melyik az az étel amit sósan és édesen is fogyasztunk?
Helyes!
Helytelen!
Mi a babcuspájz (babcsuszpájz)?
Helyes!
Helytelen!
Kvíz: Mennyire ismered a Magyar gasztronómiát?
Share your Results: