Gasztronómia kvíz: Terítéken a magyar ételek. Tudod, hogy melyik hogyan készül?
Gasztronómia kvízünkben most megcsillogtathatod a konyhai tudásod. Tudod, mi a különbség a paprikás és a pörkölt között? Lássuk, hogy sikerül?
Könnyen fog menni annak, aki a Facebook csoportunk tagja, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.
Hirdetés
Készen állsz?
Sokunk kedvence a somlói galuska. Milyen piskótából készül az eredeti recept szerint?
Helyes!
Helytelen!
Milyen típusú étel a rácponty?
Helyes!
Helytelen!
Melyik fűszert nem használjuk a frankfurti levesbe?
Helyes!
Helytelen!
Hirdetés
Melyiket nem szokás hurkába rakni?
Helyes!
Helytelen!
Magyarország minden területének saját gulyásfajtája van. Mi adja a csángó gulyás jellegzetességét?
Helyes!
Helytelen!
Melyikre jellemzőek az alábbi kifejezések: Sajtos, káposztás, medvehagymás, tepertős?
Helyes!
Helytelen!
Hirdetés
A halászlét melyik halból nem szokás főzni?
Helyes!
Helytelen!
Milyen étel készülhet az alábbi összetevőkből: krumpli, tejföl, kolbász vagy/és virsli, tojás?
Helyes!
Helytelen!
Mi a különbség a pörkölt és a paprikás között?
Helyes!
Helytelen!
A pörkölt és a paprikás között a különbség, hogy a pörkölt esetében a húst pirítjuk, rövid lével és tejföl nélkül, a paprikást viszont főzzük, hosszú lével készül, és a végén lisztes-tejfölös habarással besűrítik.
Mi a betyáros fő alkotóeleme?
Helyes!
Helytelen!
10 népszerű magyar étel kvíz. Tudod mi nem való bele?
Share your Results:
Jöhet a következő?