Sajt kvíz: Jöhet egy sajt kvíz? Csak keveseknek sikerül hibátlanra az összes kérdés!

0%

A sajtkészítés egyik alapvető lépése a tej bizonyos hőfokig történő hirtelen felmelegítése, hogy a kórokozók elpusztuljanak belőle. Mi a folyamat szakszerű neve?

Helyes! Helytelen!

Ki volt a Camembert sajt névadója?

Helyes! Helytelen!

Mi a különbség a Brie és Camembert között?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Mi az a ricotta?

Helyes! Helytelen!

Van, aki még a szaguktól is viszolyog, mások pedig odáig vannak a penészcsíkokkal díszített, karakteres ízűvilágú kéksajtokért. Az alábbiak közül melyik nem kéksajt?

Helyes! Helytelen!

Kitalálod melyik sajtról van szó? Görögország nagy kedvence, egy sós vízben érlelt félkemény sajt, fehér színű és kissé morzsálódós állagú

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Melyik országnak köszönhetjük a Gruyère nevű sajtot?

Helyes! Helytelen!

Képzeld el, hogy éppen egy ínycsiklandozó olasz ételt készítesz. Melyik népszerű sajtot reszelnéd a tetejére, hogy igazán karakteres legyen az íze?

Helyes! Helytelen!

A ____ egy olyan gombafaj, amelyet főként a Camembert és Brie sajtok érleléséhez használnak, ugyanis a gombafaj telepei kemény, fehér kérget alkotnak rajtuk, na meg szuper karakteres ízt.

Helyes! Helytelen!

Számos fóbia létezik, így nem meglepő, ha van olyan állapot is, amikor valaki az imádott sajtoktól retteg. Hogy hívjuk ezt a fóbiát?

Helyes! Helytelen!

Sajt kvíz: Jöhet egy sajt kvíz? Csak keveseknek sikerül hibátlanra az összes kérdés!

Share your Results: