Sajt kvíz: Jöhet egy sajt kvíz? Csak keveseknek sikerül hibátlanra az összes kérdés!

0%

A ____ egy olyan gombafaj, amelyet főként a Camembert és Brie sajtok érleléséhez használnak, ugyanis a gombafaj telepei kemény, fehér kérget alkotnak rajtuk, na meg szuper karakteres ízt.

Helyes! Helytelen!

Számos fóbia létezik, így nem meglepő, ha van olyan állapot is, amikor valaki az imádott sajtoktól retteg. Hogy hívjuk ezt a fóbiát?

Helyes! Helytelen!

Melyik országnak köszönhetjük a Gruyère nevű sajtot?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Mi a különbség a Brie és Camembert között?

Helyes! Helytelen!

Mi az a ricotta?

Helyes! Helytelen!

Ki volt a Camembert sajt névadója?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

A sajtkészítés egyik alapvető lépése a tej bizonyos hőfokig történő hirtelen felmelegítése, hogy a kórokozók elpusztuljanak belőle. Mi a folyamat szakszerű neve?

Helyes! Helytelen!

Kitalálod melyik sajtról van szó? Görögország nagy kedvence, egy sós vízben érlelt félkemény sajt, fehér színű és kissé morzsálódós állagú

Helyes! Helytelen!

Képzeld el, hogy éppen egy ínycsiklandozó olasz ételt készítesz. Melyik népszerű sajtot reszelnéd a tetejére, hogy igazán karakteres legyen az íze?

Helyes! Helytelen!

Van, aki még a szaguktól is viszolyog, mások pedig odáig vannak a penészcsíkokkal díszített, karakteres ízűvilágú kéksajtokért. Az alábbiak közül melyik nem kéksajt?

Helyes! Helytelen!

Sajt kvíz: Jöhet egy sajt kvíz? Csak keveseknek sikerül hibátlanra az összes kérdés!

Share your Results: