Sajt kvíz: Jöhet egy sajt kvíz? Csak keveseknek sikerül hibátlanra az összes kérdés!
Van, aki még a szaguktól is viszolyog, mások pedig odáig vannak a penészcsíkokkal díszített, karakteres ízűvilágú kéksajtokért. Az alábbiak közül melyik nem kéksajt?

Helyes!
Helytelen!
Mi a különbség a Brie és Camembert között?
Helyes!
Helytelen!
Képzeld el, hogy éppen egy ínycsiklandozó olasz ételt készítesz. Melyik népszerű sajtot reszelnéd a tetejére, hogy igazán karakteres legyen az íze?
Helyes!
Helytelen!
Hirdetés
Számos fóbia létezik, így nem meglepő, ha van olyan állapot is, amikor valaki az imádott sajtoktól retteg. Hogy hívjuk ezt a fóbiát?
Helyes!
Helytelen!
Ki volt a Camembert sajt névadója?

Helyes!
Helytelen!
Melyik országnak köszönhetjük a Gruyère nevű sajtot?

Helyes!
Helytelen!
Hirdetés
Kitalálod melyik sajtról van szó? Görögország nagy kedvence, egy sós vízben érlelt félkemény sajt, fehér színű és kissé morzsálódós állagú
Helyes!
Helytelen!
Mi az a ricotta?
Helyes!
Helytelen!
A sajtkészítés egyik alapvető lépése a tej bizonyos hőfokig történő hirtelen felmelegítése, hogy a kórokozók elpusztuljanak belőle. Mi a folyamat szakszerű neve?

Helyes!
Helytelen!
A ____ egy olyan gombafaj, amelyet főként a Camembert és Brie sajtok érleléséhez használnak, ugyanis a gombafaj telepei kemény, fehér kérget alkotnak rajtuk, na meg szuper karakteres ízt.
Helyes!
Helytelen!
Sajt kvíz: Jöhet egy sajt kvíz? Csak keveseknek sikerül hibátlanra az összes kérdés!
Share your Results: