Kvíz: Mennyire ismered a Magyar gasztronómiát?
Egy európai ember átlagosan évente 22–24 kg halat eszik meg. Míg Magyarországon ugyanez az éves adag mennyi?
Helyes!
Helytelen!
Mielőtt a napraforgóolajban való sütés teret hódított volna magának, nagyanyáink mivel sütöttek, főztek előszeretettel?
Helyes!
Helytelen!
Mi a babcuspájz (babcsuszpájz)?
Helyes!
Helytelen!
A sült hekk egyik kedvelt nyári strandételünk. De hol halásszák főként a hekket?
Helyes!
Helytelen!
Mire vezethető vissza, hogy a magyar konyhában annyi sertés húst és zsírt használunk?
Helyes!
Helytelen!
Hirdetés
A kukoricát a török megszállás alatt ismertük meg. Mi volt az akkoriban ismert neve, melyet évszázadokig használtunk?
Helyes!
Helytelen!
Ezt a tortát 1884-ben alkotta meg egy magyar cukrászmester. Sisi, Magyarország királynéja 1885-ben kóstolta és olyannyira ízlett neki, hogy hamarosan Európa-szerte ismertté vált. Melyik torta volt ez?
Helyes!
Helytelen!
A három közül melyik az az étel amit sósan és édesen is fogyasztunk?
Helyes!
Helytelen!
Melyik nem hungarikum?
Helyes!
Helytelen!
Reggelire friss kovászos kenyér csemege szalonnával, hagymával és papramorgóval. De mi lehet az a papramorgó?
Helyes!
Helytelen!
Kvíz: Mennyire ismered a Magyar gasztronómiát?
Share your Results: