Napi ÉrdekességekTények

A Dél-afrikai nő 10-es ikreknek adott életet – napi érdekes tények

Egy dél-afrikai nő Pretoriában 10-es ikreket hozott a világra, ami új világrekord.

Gosiame Thamara Sithole férje azt mondja, hogy meglepetésként érte őket, mivel a vizsgálatok csak nyol babát mutattak az anyaméhben.

„Hét fiú és három lány. Boldog vagyok és elérzékenyültem. Nem tudok most erről sokat beszélni” – mondta férj, Teboho Tsotetsi a hétfő esti szülés után a Pretoria News-nak.

A 37 éves asszony korábban is ikreknek adott életet, akik már hat évesek.

Az anya és a babák is jó egészségi állapotban vannak, miután hétfőn este, a terhesség 29 hetében császármetszéssel születtek.

A Guinness-világrekordok a BBC-nek elmondta, hogy Sithole asszony ügyét jelenleg vizsgálják.

2009-ben egy anya nyolcas ikreket szült az Egyesült Államokban, jelenleg ő tartja a legtöbb életben maradt ikerszüléses gyermek Guinness-világrekordját.

A múlt hónapban a 25 éves Halima Cissé Maliban kilenc csecsemőnek adott életre, akik a hírek szerint jól vannak egy marokkói klinikán.

Háromnál több csecsemővel járó ikerszületés ritka és gyakran termékenységi kezelések eredménye – de ebben az esetben a pár azt állítja, hogy természetes módon fogantak a babák.


Sithole asszony egy hónappal ezelőtt a Pretoria News-nak nyilatkozva elmondta, hogy terhessége „nehéz volt az elején”, és csak egészséges babákért imádkozott, sok álmatlan éjszakát aggódott végig a jövőjükkel kapcsolatban.

„Hogyan férnek majd el az anyaméhben? Túlélik-e?” – kérdezte magától, de az orvosok megnyugtatták, hogy a méhe megfelelően tágul.

Az apa szerint földöntúli az érzés: „Isten egyik kiválasztott gyermekének érzem magam. Ez egy csoda, amit nagyra értékelek”.

Sok sikert kívánunk a futballcsapatnyi gyerekhez!

forrás BBC

Remélem tetszett, ha igen oszd meg kérlek a cikket és ha van különleges “Tudtad-e?” híred a nagyvilágból, küld el nekünk a judit.p@keresztlabda.hu email címre, hogy megírhassuk!