AC Milan

Rebic: Szükségünk volt Ibrahimovicra, Ő a vezérünk.

Ante Rebic a Sportweeknek adott hosszabb interjút: „Tudom mik a képességeim. Fizikailag és mentálisan is erős vagyok, gyors játékos vagyok aki jó mindkét lábával.”

„A Juventus elleni meccs egy pontján mondtam valamit Higuainnak. Nem szeretem amikor valaki akkora, mint ő és még is lent marad a földön 3 percre minden kontakt után. Ibra is rengeteg rúgást kap, de még is feláll egyből, és nem problémázik. Mások szeretnek sírni. Mondtam valamit Higuainnak, és Szczesny visszaszólt: ‘2:0-ra égtek, ne játszd meg magad’ Nem válaszoltam rá, általában szoktam, mert nem szeretem amikor lebecsülnek. Másképp válaszoltam Szczesnynek (4. gólt Ő szerezte). A támadás csak erősebbé tesz.”

„Rangnick? Jól játszottam a brazíliai világbajnokságon, és felhívta az ügynökömet, mint a Red Bull projekt vezetője, elmondta neki, hogy le akar igazolni. Eljött Fizenzébe és azt mondta: ‘Isten hozott a Red Bullnál. Hol akarsz játszani Salzburg vagy Leipzig?’ Leipziget választottam. Akkor még a másodosztályban voltak, de tetszett az a projekt amit Rangnick akart és segíteni akartam. Végül keveset játszottam, mert az edzőnek meg voltak a bizalmi emberei a posztokra, és nem sok játékperc volt az újaknak.”

„Jovic Milan szintű? Nem mondhatok semmit, nem írt alá semmit. Nem jól alakultak eddig a Real Madridnál a dolgai, mert sok sérülése volt. Nem tudom mi történt a fejével, most olyan kép van róla, mintha nem az igazi lenne. Jovicnak csak a focira szabad koncentrálnia, mert nagyszerű játékos.”

„Kedven pozícióm? Valaki olyannal együtt játszani, mint Ibra, aki megkapja a labdát és helyet nyit nekem. Tavaly jók voltunk az Eintrachtnál, mert én mélységből támadtam, Jovic szerezte a gólokat és Haller megnyerte a párharcokat.”

„Boban? Igen döntő volt, hogy a Milanba igazoltam. A Juve meccs után is felhívott. Nagyon boldog volt, hogy megmutatom miért igazolt le.”

„Sose beszéltem Giampaoloval. Amikor januárban Frankfurtba mentem eladni a házamat, minden újság azt írta az Eintrachthoz akarok igazolni. Azt mondtam: játszani akarok zsínorban 4-5 meccset a Milanban, ha gyengén megy akkor nem vagyok Milan szintű és én leszek az első aki kimondja, hogy nem maradhatok. Nem akartam úgy távozni, hogy nem kaptam esélyt. Amikor meg megkaptam, akkor éltem vele.”

„Az elmúlt években többször változott a tulajdonos és az edző is. Az első 3-4 hónapban szokás szerint gyengén kezdtünk, de most a jó úton vagyunk, amit folytatnunk kell, mert megvan a minőségünk hozzá. Minden játékos jól játszik most, csak önbizalom kellett. Január óta sokkal jobban játszunk, mert ismerjük egymást. Most tudom, hogy hová mozog Castillejo, hogyan adja a labdát Benncacer, jobban ismerem a csapattársaimat és ők is engem. 10 nap alatt megvertük a Romát, a Laziót és a Juvét.”

„Szükségünk volt Ibrahimovicra. Ő a vezér. A Juventus elleni meccs előtt azt mondta nekünk: Mutassuk meg a Juve játékosainak hogyan játsszák a focit.’ Így motivált minket. Begovic és Kjaer szintén nagyon érett játékosok, akik tudják hogyan nyugtassanak vagy sürgessenek meg.”

„Ibra óriási plusz mindenkinek. Amikor beszél mindenki hallgat. Elmondanám, ha nem kedvelném.”

„Maradok? Már korábban is megmondtam: Igen!”