ArsenalPremier League

Arsenal – Arteta szerint tudják mit akarnak, nem ezzel van a gond

Mikel Arteta az Arsenal menedzsere beszélt a csapat jövőjéről és az anyagi nehézségről, amit a nemzetközi kupaszereplés hiánya okozhat.

Az Arsenal igaz, hogy legyőzte a már bajnokká avatott Liverpool-t 2:1-re a szerda esti mérkőzésen, de így is a bajnoki tabella 9. helyén tanyáznak. A még Európa Liga helyet érő 6. hely 3 pontra van tőlük, 2 fordulóval a bajnokság vége előtt, így riválisaik gyenge teljesítménye is kell hozzá, hogy megelőzzék őket.

Egyetlen esélye maradt az Arsenalnak.

Szinte egyetlen esélyük marad, az FA Kupa győzelem. Ehhez viszont a ma esti elődöntőben le kell győzniük a Manchester City-t. Majd az Augusztus 1-ei döntőben a holnapi Manchester United – Chelsea páros győztesét. Így igen nehéz menetelés vár rájuk.

A 20:45-kor kezdődő Arsenal – Manchester City mérkőzést a Spíler 1 élőben közvetíti.

Igaz, ha az Arsenal kiesik az FA Kupából, akkor a Premier League 7. helyezettje is Európa Liga indulásra jogosult, de ehhez legalább két csapatot meg kell előzniük, így ezzel nem nagyon számolhatnak.

Wenger távozása óta gyengén szerepel a csapat.

Mióta Arsene Wenger leköszönt a kispadról, az Arsenal nem találja önmagát. Igaz tavaly évelején nagyszerűen kezdtek Unai Emeryvel, de a lendületes kezdést bukdácsolás követte és végül csak az 5. helyen zártak. Míg az Európa Liga döntőt 4:1-re elveszítették a Chelseavel szemben.

Az idei év azonban várakozáson alulian sikerült. Emeryt menesztették is 2019 november 29-án, majd Freddie Ljungberg lett a klub megbízott menedzsere, akit rövidesen Mikel Arteta követett december 20-án a kispadon. Ezután kezdett az Arsenal magára találni, de már későn a felzárkózáshoz.

„Tudjuk mit akarunk, biztosan nem ezzel van a baj.”

Mikel Arteta szerint jó kapcsolatot ápol a vezetőséggel és bízik bennük. – „Teljesen hiszek magunkban. Nagyon jóban vagyok Raul-lal, Edu-val és Vinai-val, és közvetlen kapcsolatom a tulajdonosokkal. Tudjuk mit akarunk, biztosan nem ezzel van a baj.”

„Sok kölünböző szempont van. Természetesen az anyagi is, ami azon múlik hol zárunk, ez az egyik. Néhány játékos jövője is ezen múlik és az átigazolási piac is. Nem tudjuk egyenlőre milyen átigazolási lehetőségeink lesznek. Ez egyedi helyzet (hogy nemzetközi kupaszereplés nélkül maradhatnak), ami korábban nem történt meg és sok kérdést von maga után.”

Nem csak az Arsenalra várnak nehéz hetek, hanem a szurkolóikra is. Akik hosszú idő után (24 szezon) újra nemzetközi kupaporondon kívül láthatják majd a kedvenceiket, ha Arteta-éknak nem sikerül valami varázslatosat húzniuk a hátralevő mérkőzéseken.

Forrás: Sky Sports