Juventus

Cristiano Ronaldo 1000. felnőtt meccséről: „Büszke vagyok rá”

Cristiano Ronaldo az 1000. felnőtt meccsét játszotta le a vasárnap esti zárt kapus 2:0-as Inter elleni siker alkalmával „Nagyon büszke vagyok, fontos győzelem volt.”

A 35 éves szupersztár nem talált be a mérkőzésen, de hihetetlen mérföldkövet ért el azzal, hogy az 1000. felnőtt mérkőzését játszotta le.

„Nagyon büszke vagyok, hogy elérhettem az 1000. hivatalos felnőtt mérkőzést és mindezt egy nagyon fontos győzelemmel ünnepelhettem, amivel újra vezetjük a táblázatot.” -írta Ronaldo Instagramon. „Köszönöm minden csapattársamnak, edzőimnek, családomnak, barátaimnak és a szurkolóknak is,,, akik segítettek elérni ezt a hihetetlen mérföldkövet.”

Ronaldo 725 gólnál tart 4 különböző klubnál és 18 szezont játszott le, mint profi labdarúgó.

Cristiano Ronaldo a Sportingnál kezdett, ahol 30 találkozón szerepelt és 5 gólt szerzett, majd a Manchester Unitednél lett világsztár (miután 2003-ban leigazolták), ahol 292 mérkőzést játszott le és 118 gólt szerzett.

Ronaldo a portugál válogatottban 164 fellépésén 99-szer talált be, megnyerték az Európa Bajnokságot és az UEFA Nemzetek Ligáját is.

5 Aranylabdát nyert, ahogy 5-ször választották a FIFA év játékosának és 3-szor az UEFA Legjobb Európai játékosának.

Ronaldo és a Juventus jelenleg az Olympique Lyonnais elleni Bajnokok Ligája visszavágóra készülnek, a sorozat a portugál sztár igazi specialitása, hiszen 5-ször nyerte meg.

3 Premier Leaguet, 2 La Ligát és 1 Scudettot nyert eddig.

forrás