La LigaBarcelonaReal Madrid

Sergio Ramos: „Mi akarunk lenni a bajnokok”

Sergio Ramos, a Real Madrid kapitánya mondta el a gondolatait a La Liga weboldalán az El Clasico előtt.

„Elég éles a szituáció a két csapat között, mivel minimális csak a különbség. Mindent eldönthet ez a párharc. Bár sok van még vissza a bajnokságból, és bármi megtörténhet. Számunkra nagyon fontos lenne győzni hazai környezetben. A szurkolóink erősebbé tesznek minket. Remélem hogy ki tudjuk használni ezt az előnyünket.”

Ramos azt is elmondta, hogy mit jelent ez a meccs a játékosoknak. „Ez nem egy szokványos meccs. Igaz itt is csak 3 pontot lehet szerezni, de ettől ez a párharc még sokkal több ennél. Legyőzni a Barcelonát nagyszerű érzés, és a csapat hangulatát is nagyban feldobja.”

Az andalúz játékos a tavalyi szezonban állította be a részvételi rekordot az El Clasicokon. „Az, hogy én vagyok az, aki a legtöbbször lépett pályára ezeken a meccseken nagyon büszkévé tesz. Talán szerencsés leszek, és még többet játszhatok a Barcelona ellen. Ez a jutalmam a hosszú évek óta tartó kemény munkáért. Én nem az egyéni trófeákban hiszek, hanem a rekordok megdöntésében.”

„A Real Madrid kapitányának lenni hatalmas büszkeség. Ennyi év jó, és rossz tapasztalatával a hátam mögött igazán nagy megtiszteltetés a karszalagot viselni. Tudva, hogy példakép is vagy a fiatalabb generációknak nagy felelősség, és mindent megteszek, hogy ennek megfelelően tudjak viselkedni. „

A madridi kapitány a Zidane-al való kapcsolatáról is beszélt. „Zidane egy nagyszerű edző. Nem azért, mert mindent megnyert, hanem mert már játékosként is ismerte a klubot és tudja milyen nehéz a fehér mez. És mindezt természetesnek veszi és jól is menedzseli. Nagyon jól tud minket motiválni, tudja hogy mit várhat el az egyes játékosoktól, és ezt hogyan varázsolja elő belőlük. Számomra ő az ideális edzője a Real Madridnak.”