ChelseaManchester United

Szavazás: Kiállítást érdemelt volna?

A Chelsea – Manchester United mérkőzésen (amit végül a vendégek nyertek meg 2:0-ra) több kérdéses ítélet is született, hiába a VAR segítsége.

Az egyik legnagyobb vitát kiváltó eset a 21. percben volt, amikor Maguire és Batshuayi az oldalvonal mellett összeakadtak és a United védője a földre került. A Chelsea támadója közelített felé, és az Angol válogatott játékos a felvételek tanúsága szerint (lentebb látható is) megrúgta a belga játékost.

Visszanézték az esetet a VAR-on és úgy ítélték meg, hogy nem volt szándékos rúgás.

Az edzők és maga a játékos így nyilatkoztak róla:

Lampard: „Újból néztem az esetet, ezért van a VAR, de mégse tudják a helyes ítéletet meghozni. Harry Maguiret ki kellett volna állítani, ez egyértelmű, ezzel megváltoztatták a mérkőzést.”

Ole Gunnar Solskjaer: „Harry Maguire szerencsés? Nem hiszem. Ő ellene szabálytalankodtak először, és Batshuayi ráesett volna, szóval a lábát kinyújtotta, hogy ne sérüljön meg.”

Maguire: „Tudom, hogy eltaláltam, és úgy éreztem, hogy rám fog esni, ez a természetes reakcióm volt, hogy kinyújtottam a lábam. Nem rúgtam meg és nem is akartam. Szerintem a jó döntés született. Elnézést kértem tőle, és jó hogy a bíró is így értékelte az esettet.”

Videó az esetről:

Itt pedig a tegnap esti eset összehasonlítva Son piros lapjával szintén a Chelsea ellen:

Szavazás: