BarcelonaAtletico Madrid

Messi: „Gyermeki hibákat vétettünk”

Döntőben az Atletico, a Barcelona szurkolói fel vannak háborodva

Tegap este 5 (?) gólos mérkőzést játszott a Spanyol Szuperkupa elődöntőjében egymással a Barcelona és az Atletico Madrid. A VAR jelentősen beleavatkozott a mérkőzés eseményeibe, ami a katalánok szurkolói között felháborodást keltett. Maguk a játékosok és a csapat vezetői azonban sokkal higgadtabban vették ezt tudomásul.

Lionel Messi a meccs lefújását követően például így nyilatkozott:

„80 percen át irányítottuk a játékot, nagyon erős tempót diktáltunk. Folyamatosan támadtunk, fölényben voltunk a pályán. Az utolsó 10 percben viszont olyan hibákat vétettünk, amik nem szabad megtörténjenek velünk. Kiengedtük a kezünkből az irányítást, oda adtuk a játékot, a gól érvénytelenítve lett. Nem tudom, hogy helyes döntés volt-e, de olyan hibákat ejtettünk, aminek eredményeképp átadtuk a győzelmet.”-majd megfogalmazta, mennyire csalódottak, hiszen a csapat a döntőbe akart jutni mindenáron:

„Nagyon csalódottak vagyunk. Ez a játék összehasonlíthatatlan volt azzal, amit a szezon elején az Español ellen játszottunk. A tavalyi év vége se sikerült jól, most viszont nagyszerűen játszottunk, mégsem sikerült nyernünk.”

Ráadásul a játék lefújását követően egy szurkoló kijátszotta a biztonságiak éberségét, és a pályára rohant. Megölelte és erősen a karjaiba szorította az argentin zsenit, amivel szemmel láthatóan megrémítette:

Bíznak Valverde-ben

Mind Messi, mind Luis Suarez úgy nyilatkoztak, hogy továbbra is maximálisan hisznek edzőjükben. A rajongók által oly régóta és gyakorta kritizált edzővel kívánják folytatni a munkát.

„Igen, folytatjuk a munkát, és próbálunk javítani a játékunkon. Készülünk a következő meccsre, és a szezon második felére koncentrálunk. Ha nem is mindig kifogástalan a játékunk, de igyekszünk lépést tartani a versenyben.”

Luis Suarez is úgy fogalmazott, hogy Valverde nem hibázott, ha hiba következett be, azt vagy a játékosok, vagy a VAR követte el. Véleménye szerint a VAR emberei kéz segítségével húzzák meg a vonalat, így hiba is becsúszhat. Majd hozzátette, a vereség rámutatott, hol vannak még javítandó dolgok. Hogy a csapat is hibázott, azt ő is elismerte. Csapattársaihoz hasonlóan nyilatkozott Griezmann is.

Lakmusz-teszt

A mérkőzés a Marca írója szerint egy lakmusz teszt volt, mely egyértelműen rámutatott, hogy mekkora hiányosságok vannak a Barca védelmében. Egy megnyert meccset sikerült elveszteniük, ami Ernesto Valverde-t kötélen táncoltatja.

Mindazonáltal az edző menesztése eddig nem került napirendre a klub igazgatótanácsában. Guillermo Amor, a Barca intézményi kapcsolatainak igazgatója azt mondta, hogy az igazgatóság nem hoz azonnali döntést. Hétfőn Barcelonában ülést tartanak, ahol foglalkozni lehet a tréner helyzetével, de nem terveznek olyan határozatot hozni, amely azonnali befolyással lenne Valverde helyzetére.

A jövője mégsem 100%-ig biztos ezek után. Noha tavaly újították meg a szerződését, ami további két évre szól, azt a nyáron fel is mondhatják. A bajokság megnyerése ellenére tavaly a BL-ből való kiesés és a kupadöntőn a Valencia elleni vereség után most a tegnapi fiaskó végképp megrendítette a vezetőség belé vetett bizalmát.

Noha konkrétan nem nevezték meg, ki válthatná a kispadon, Koemann neve jó ideje az asztalon van, mind lehetséges jelölt. De mivel a nyár még messze van, akár meg is menekülhet az állása, ha idén sikerül a BL-ben, a bajnokságban, vagy a Kupában, esetleg nem is egy versenyben győzelemre vinnie csapatát.

Eközben az Atletico…

Simeone a mérkőzés lefújását követően azonnal az öltözői folyosóra sietett, és ott várta játékosait. Egyenként szorította meg a kezüket és ölelte meg őket.

Correa pedig egyenesen a „hit diadalának„nevezte a győzelmet. Természetesen a döntőre is ez szerint készül a csapat: egyértelműen a győzelem a cél, amiért az utolsó percig küzdeni fognak. Elszántság és kitartás, ez volt tegnap is a kulcs a győzelemhez. Ehhez most társul az az önbizalom is, amit a katalán óriás legyőzése ad nekik. Hiszen itt fordított az érme: egy elvesztettnek tűnő mérkőzést nyertek meg.

A döntő vasárnap

Vasárnap este így se a La Liga, se a Copa del Rey tavalyi győztese nem lesz ott. A Real Madrid és az Atletico Madrid, ahogy mondani szokták ott: Madrid fehér és sötét fele küzd majd a trófeáért.

És az edzők. Ne felejtsük el, hogy mind a két döntős csapat jelentős változásokon ment keresztül ami a játékoskeretét illeti az elmúlt nyáron. Fiatalítottak, változtattak az azelőtt bevállt kereten. Amíg az Atletico elvesztette Griezmann személyében egyik legnagyobb sztárjátékosát, addig a Real Hazard leigazolásával szert tett egyre. Aminek a belga sérülése miatt jelnleg semmi befolyása nem lesz.

Annál inkább több múlik a fiatal tehetségeken, és azon, melyik edző milyen taktikát, milyen kezdőt állít a pályára majd. Na meg, melyik mennyire lesz képes motiválni a játékosait! Hiszen mind a ketten úgy lehetnek most vele: ha már eddig eljutottunk, nyerjük meg! Jó kis döntőnek ígérkezik az egyébként is mindig rangadónak számító mérkőzés. Erre tekintettel természetesen holnap és vasárnap is foglalkozunk majd a Spanyol Szuperkupa döntőjével.

Ti jöttök:

Érdekel a véleményetek, mit gondoltok a tegnapi mérkőzésről, a VAR beavatkozásáról, Valverde további sorsáról, és természetesen a döntőre leadott tippeket is várjuk!

A cikk gerincét a Marca oldalán megjelent írások adták, a képek is onnan származnak.