Liverpool

A Liverpool csak a rekordokkal küzd már?

Egészen döbbenetes fölényben játszott tegnap a Liverpool, 970-et passzolt 90%-os pontossággal a hazai csapat ez rekord a PL történetében, ez is. Beállították minden idők legjobb szezonrajt rekordját, ugyanott tartanak, ahol 2 éve a Manchester City.

2 éve a Manchester City pontrekorddal (100) lett bajnok, tavaly Pep Guardiola együttese mellé megérkezett Jürgen Klopp csapata is, soha ennyi ponttal (97) nem lett még második együttes az angol bajnokságban. Erre tudtak rátenni egy lapáttal még idén. 20 meccs 19 győzelem 1 döntetlen mellett, jövő héten egy Spurs elleni győzelemmel egyedül állhatnak az élen a szezonrajtot tekintve.

Gerrard és BL győztes társai, pont annyi pontot szereztek a 2004-2005 szezonban (38 meccs alatt), mint a mostani keret 20 forduló alatt. A Leicesternek – ha innen nyer minden mérkőzést – 96 pontja lehet maximum, ennek tükrében 39 pont, 13 győzelem kell a Mersey parti gárdának minimum a klub történetének első PL címéhez. 5 mérkőzést elveszthet az a gárda, amely 2019-ben 1 találkozót vesztett csak el napra pontosan 1 éve.

Miután legyőzték 1-0-ra a tegnapi ellenfelüket Sheffieldben 13 meccsen keresztül nem tudták megőrizni a kapujukat a góltól. Majd Richarlison Anfielden szerzett gólja után varázsütésre megváltozott valami. Azóta 8 meccs 1 kapott gól – ekkor VVD helyett a mindenes csapatkapitány volt Gomez társa – a PL-ben 5 és fél meccs óta nem kaptak gólt, 2007-ben volt a Pool védelemnek utoljára ilyen sorozata.Mindezt úgy, hogy 8 mezőnyjátékos sérült a csapatban!

Megdönthető és megdönthetetlen rekordok

Gól nélküli percek Edwin van der Sar 14 mérkőzés (1,311 perc), és Petr Cech 24 kapott gól nélküli meccs egy szezonban, ez két olyan kapus teljesítmény, ami megingathatatlannak tűnik.

Szintén nem valószínű, hogy a legtöbb rúgott gól (106, Man. City) és a legkevesebb kapott (15, Chelsea) veszélybe kerülne.

Ellenben a legjobb szezonrajt jövő héten zsákban lehet, valamint, ha 12 pontnál kevesebbet veszt a Liverpool a hátralévő mérkőzésein a pontrekord is kipipálható. A legtöbb győzelem (32) és hazai győzelem (18) is befogható.

37 mérkőzés óta nem vesztett a Liverpool a bajnokságban, két csapat van előttük a Chelsea 40, és az egyedüli veretlen PL bajnok Arsenal 49 találkozóval, 12 mérkőzés brutálisan sok még, de ez azért már fókuszban lehet. Egyúttal természetesen a veretlen szezon is.

Hazai veretlenségből 86 mérkőzésnyi sorozatot épített a korszakos Chelsea, ezt még két szezonon át építenie kell a Liverpoolnak, ezzel még nem érdemes foglalkozniuk.

Jürgen Klopp stábja, továbbra is csak a következő mérkőzés számít felfogásban készül és készíti csapatát, ennek megfelelően nem veszítik el fókuszt a távoli rekordok üldözésével. A szurkolóik 30 éve bajnoki címre várnak őnekik a „járulékos” csúcsok csak hab a régóta várt tortán.

Ez a Klopp vezette Liverpool be fog kerülni a históriás könyvekbe, ha még nincs ott. Látható milyen gátak szakadtak át a hatodik BL győzelemmel, senkinek ne legyen kétsége a rég üldözött PL siker behúzása után sem jóllakott gárda lesz a Liverpool!