BarcelonaÁtigazolási HírekJuventus

Kluivert: ” De Ligt megbánta, hogy a Juventust választotta a Barcelona helyett”

A katalán klub utánpótlásáért felelős sportigazgatója, Patrick Kluivert szerint Matthijs de Ligt már megbánta a nyáron hozott döntését, amikor Torinóba szerződött. A Juventus komoly kérőket utasított maga mögé, amikor a fiatal holland válogatottat sikerült megszereznie az Ajaxtól.

A védőt mindenki a Barcelonába várta, de az Ajax végül az olaszok 75 millió eurós, 5 évre szóló ajánlatát fogadta el.

De Ligt hamar a mély vízben találta magát, Giorgio Chiellini komoly térdsérülése után állandó kezdő lett. Miután 9 meccsen 2 büntetőt is összehozott (mind a kettőt kezezésért), a kritikusok és szurkolók kereszttüzébe került.

Kluivert ezért úgy gondolja, hogy a 20 éves holland talán bánja már a klubválasztását. A MundoDeportivo a kettejük között zajló beszélgetésekről kérdezte a szakembert: „Nem mondhatnám, hogy megpróbáltam meggyőzni. Csak jó dolgokat mondtam neki a klubról és a városról.”

„A végén úgyis a játékos és az ügynöke dönt. De Ligt egy nagyszerű védő, de ő hozta ezt a döntést. Biztos vagyok benne, hogy már bánja az egészet, de ez van. Az élet már csak ilyen. Van hogy jól döntesz, van hogy nem. Tanulnod kell a hibáidból.”

Frenkie de Jong, De Ligt volt Ajaxos csapattársa a Barcelonát választotta, ahol szárnyal ebben a szezonban. Kluivert is csak dicsérni tudja és ‘nagyszerű középpályásnak’ nevezte.

A holland szövetségi kapitány Ronald Koeman mind a két játékossal dolgozik a válogatottban, és lehetségesnek opciónak tartja az EB után átvenni a katalánok kispadját. Kluivertet erről az eshetőségről is megkérdezték: ” Nem tudom, hogy így lesz-e, de nem vagyok hajlandó más edzőkről beszélni. Főleg úgy hogy jelenleg is van a csapatnak edzője. Jól ismerem Koemant, nagyszerű edző, de Valverde iránti tiszteletből nem foglalok állást.”