Real Madrid

Sergio Ramos: „A célom az, hogy folytassam a karrieremet”

Spanyolország pénteken lép pályára Málta ellen a 2020 Európa Bajnokság selejtezőjében. Mivel a spanyolok gyakorlatilag már kiharcolták a továbbjutást és egy döntetlen is elég, a mérkőzésnek nem lesz igazi jelentősége. Ez nem mondható el Sergio Ramosról, aki a válogatottsági rekord megdöntéséért elismerésben részesül majd a meccs előtt.

Csütörtökön egy interjúban a spanyol válogatott kapitánya elmondta mit is jelent neki a vörös mez, hogy mik voltak a legfontosabb momentumai, és kik voltak azok, akik a leginkább segítették az előmenetelét.

Az elismeréssel kapcsolatban azt mondta: „Felejthetetlen emlék lesz, hogy pont Cádizban kapok elismerést a szurkolóktól, abban a városban, mai eléggé közel van az enyémhez és nagyon kedves nekem. Mindez egy nagyon fontos és különleges nap lesz a számomra.”

Arra a kérdésre, hogy mit jelent neki ezt a rekordot megdönteni így válaszolt: „Mindig arról álmodtam, hogy képviselhessem a hazámat a válogatottban. De arra gondolni sem mertem volna, hogy olyan nagy sztárok közül, mint Raúl vagy Iker pont nekem lesz a legtöbb válogatottságom.”

És hogy mik voltak az első emlékei a válogatottban? „Emlékszem az anyukámmal és a bátyámmal voltunk otthon, amikor a Sevilla sajtósa hívott, hogy Luis Aragonés beválogatott. Ugrándoztunk örömünkben, az anyukám meg sírva fakadt. Erre mindig fogok emlékezni, ott egy álmom vált valóra.”

A karrierje csúcsának pedig a harmadik döntőjét nevezte: ” A harmadik döntő tette rám a legnagyobb hatást a válogatottban. Ha van esélyed nyeri egy ilyen nagy tornát, az mindig egy felejthetetlen emlék.”

Luis Aragonésről pedig ezt mondta: „Ő tette rám a legnagyobb hatást. Nagyon fiatal voltam és tapasztalatlan, így az ő tanácsai később aranyat értek. Nagyon sokat törődött velünk fiatal játékosokkal, mint én Reyes, Iniesta és Torres. Szükségünk volt egy „futball apára”, aki segít és Luis kitűnő munkát végzett.”

„Ha a spanyol válogatottról beszélek, akkor a lelkesedés, bátorság, erőfeszítés és az odaadás jut az eszembe. Olyan értékeket képviselünk, amit nem mindenki lenne képes megvédeni. Nekem minden egyes alkalommal úgy kell küzdenem, mintha az utolsó lenne. Ezért is célom az hogy folytassam ameddig csak lehet.”

És mik a tervek a jövőre nézve? „A rövidtávú cél az, hogy játszunk az EB-n és megpróbáljuk megnyerni. A jövőt meg majd meglátjuk. Megpróbálunk a legjobbak lenni és én, mint kapitány nagy felelősséggel és büszkeséggel fogom vezetni a válogatottat. A jövő meg bármit is hoz én majd szembenézek vele.”

Az hogy így gondolkodik, Sergio Ramos volt csapattársát Carlos Marchenát egyáltalán nem lepte meg. „Gyerekkora óta ilyen harcos vadállat volt. Mindig többet akar és soha sem adja fel. Már így is történelmet írt, de még nem volt neki elég.”