Barcelona

Valverde: Otthon akarom lejátszani az El Clasicot, ahogy a játékosaim is – Barcelona

A Barcelona edzője, Ernesto Valverde megtartotta sajtótájékoztatóját az Eibar elleni, hétvégi meccs előtt, de elsősorban a barcelonai helyzet, és a jövő heti El Clasico érdekelte a sajtót.

„Szerdán Prágában játszunk és utána visszatérünk.” -mondta Valverde. „Tisztelni kell a sorsolást és a szurkolókat. A normális az lenne, ha a saját stadionunkban játszanánk. Meglátjuk mi történik. Tudjuk, hogy ez a hét furcsa, de biztosak vagyunk benne, hogy a saját stadionunkban játszhatjuk le a meccset. Ez az amit akarunk.”

A Barcelonának zárt kapuk mögött kellett lejátszania a meccset 2017-ben a Las Palmas ellen, mert akkor volt az a szavazás, ami felelős a jelenlegi helyzetért. A klub akkoriban a ligától kérte a helyszín változtatást, de elutasították.

„Ismétlem. Van még 9 napunk a meccsig és túl sokat beszélünk róla. 2017 október 1-én lejátszottuk a meccset, mindenki drámára és a világ végére számított. Mindenki elmondta a véleményét és nem volt probléma. Reméljük most is hasonló lesz. Még 9 nap van hátra.”

Kinek lesz jobb? „Nem tudom. Várunk és meglátjuk. Mi szerdán játszunk, ők kedden. Ha csak erőnléti szempontból nézem, akkor nekünk az a jobb ha elmarad, de a mérkőzések már csak ilyenek. Azt akarom, hogy a Camp Nouban legyen a mérkőzés, ahogy a játékosaim is.”