Uncategorized

Premier League kedvcsináló 8. forduló

A Premier League csapatainak egy része érdekelt volt hétközben az európai porondon, váltakozó sikerrel, a BL-ben 3 győzelem, 1 vereség, míg csütörtökön csak a United játszott döntetlent a másik két csapat nyerni tudott!

Sokan figyelni fogják a Tottenham korai mérkőzését, miután zavarba ejtő 2-7-es OktoberFestre vendégelték meg a Bayern Münchent a Bajnokok Ligájában. Állítólag mozog a kispad Mauricio Pochettino menedzser alatt, természetesen így a Real Madrid, esetleg Manchester vörösebbik fele ismét előtérbe kerül, mint új munkáltató.

A hétvége Premier League mérkőzése: Liverpool – Leicester City

Jurgen Klopp csapata a Liverpool nem lassít ebben a szezonban sem, és tökéletesen indították a bajnokságot, amely hétből hét győzelemnél tart. A félelmetes első hármasuk a szokásos robbanásveszélyes maguk, 11 gól, hét gólpassz. Hétközben a védekező képességeiket érhette kritika, de a PL-ben az aktuális ellenféllel együtt a legkevesebb gólt kapták. Matip és Shaqiri biztos nem játszik, Alisson se valószínű. Tavalyi Leicester elleni x sokba került, így a hazaiaknak duplán kell figyelniük.

A másik oldalon Leicester City. A klub, amely szeretné kihasználni a top6 egyes csapatainak bizonytalankodását, szórakoztató és gyors futballjukkal a Premier League üde színfoltja ebben a szezonban. A Rókák rendkívül jól teljesítenek a cél, hogy az első négy közé kerüljenek. Úgy tűnik, hogy Brendan Rodgers a lehető legtöbbet hozza ki Jamie Vardy, James Maddison és Youri Tielemens hármasból, csak néhányat említve, ám nem lenne igazságos az egyéneket kiválasztani, mivel a csapat teljes előadása jó eddig. Maddison játéka kérdéses azért.

Érdekes párharc lesz a két teljes szélső hátvéd  között, Trent Alexander-Arnold és Andy Robertson, Ricardo Pereira és Ben Chilwell ellen. Vitathatatlanul két kitűnő hátsó pár, akik ugyanolyan mértékben járulnak hozzá a támadáshoz, mint a védelemhez.

A hétvége hátralévő része

A fent említett Spurs a szombati első meccsel kezd, a déli partra utaznak, hogy Brightonnal játsszanak. Abban a reményben, hogy visszaszereznek valamit a büszkeségükből a hét közepén zajló lemészárlásuk után.

Egy másik csapat, amely a szurkolók hitét helyre kell hozza, a Watford, még nem nyertek mérkőzést az eddigi hét meccs alatt, és fogadják a Sheffield United-et, akik elég jól játszottak ahhoz, hogy legalább egy pontot szerezzen a Liverpool ellen.

Ezen a napon Burnley az Evertont és a Norwich Cityt az Aston Villa-t fogadja olyan összecsapásokban, amelyekben minden érintett három pontot akar és várhat el magától. Marco Silva könnyen állás nélkül maradhat a hétvégén, ha nem győz csapata!

A West Ham United várja a Crystal Palace-t a szombati esti mérkőzésen. Mind a két csapat jól kezdte a szezont, nagyobb nyomás nélkül jó meccset játszhatnak.

Vasárnap négy mérkőzést játszanak, mindenhol a top6 csapatai az esélyesek . A két órás meccsen azt láthatjuk, hogy az Arsenal az AFC Bournemouth ellen visszatér a sztárjaihoz, vagy a fiataljaiban bajnokikon is bízik Emery. A Manchester City otthon küzd a szezont nem túl jó kezdő Farkasokkal, míg a Southampton a fiatalos és kiszámíthatlan Chelsea-t fogadja. Ezen a három meccsen a gólkirály jelölteket is figyelni érdemes Agüero (9), Abraham (7) és Auebemayang (7) is növelhet góljai számát!

A Newcastle United és a Manchester United zárja a fordulót, borzalmas szezont fut mind a két csapat. A hazaiak kieső hellyel míg a vendég csapat az elmúlt 30 év legrosszabb rajtjával “büszkélkedhetnek”. OGS pozíciója érdekes, amíg Ferguson támogatását élvezi nem valószínű a menesztése, de lassan mutatnia kellene a csapatával valamit.