FFPInter

Steven Zhang sokkal rugalmasabb FFP szabályozást szeretne

Steven Zhang szeretné, ha a Financial Fair Play szabályozás sokkal „rugalmasabb” lenne és az Inter fejlődésének a kulcsa az új stadion.

Az Inter májusban szabadult meg az FFP korlátozásaitól, három évvel azután, hogy a Suning Group megvásárolta a klubot. Az elnök szerint a jelenlegi rendszer nehézzé teszi az új tulajdonosok dolgát.

„Mióta átvettük a klubot a legnagyobb probléma a Financial Fair Play megértése volt.” – mondta Steven Zhang a ‘Financial Fair Play – does it matter?’ előadáson, amit a Sempreinter idézett.

„Nem voltak tárgyalások új játékosokról, nem beszéltünk marketingről, vagy hogy megváltoztassuk a környezetet.”

„Mielőtt megvettük az Intert a Suning egy kereskedelmi cég volt, még foci meccset se láttam előtte. Beletelt egy évbe, hogy megértsem a rendszer működést, ahelyett hogy a klub fejlesztésén dolgozhattunk volna.”

„Persze a Financial Fair Play iránya jó, de szükség van változtatásokra.”

„Szerintem kéne egy FFP 2.0 ami sokkal rugalmasabb, különösen akkor, ha tulajdonos váltás történik.”

Az elnököt megkérdezték a szurkolók lelkesedéséről, miért kell az új stadion és mit tanulhat a Serie A a Premier Leaguetól.

„Szerintem ez tipikusan olasz szurkolói magatartás, különösen az Inter rajongók. A rajongók megértik, hogy jelenleg növekedünk, a klub fejlődik a szolgáltatásokban és a további fejlődéshez az első dolog az új stadion.”

„Sok ember szeretné megnézni mit csinálunk. Az erőforrások 80%-át az emberek 20%-nak tartjuk fenn, sokkal jobban kéne ezeket felhasználni értékelve azokat, akik részt akarnak benne venni.”

„Az új klubok szórakoztatnak, az emberek azért jönnek, mert vonzza a lehetőség őket, hogy láthatnak minket.”

„Tanulnunk kell a Premier Leagueben szereplő kluboktól, akik tudják hogyan fejlesszék az erőforrásukat.”

„Ha fejlesszük a rendszerünket, több fontosabb játékos is ide akar majd jönni és ezzel a Serie A sokkal versenyképesebb lesz.”