Chelsea

Lampard: Holnap nagyon büszke leszek.

Lampard, a Chelsea edzője megtartotta sajtótájékoztatóját a holnapi, Valencia elleni Bajnokok Ligája mérkőzés előtt:

„Toni sérült. Kisebb combhajlító izom problémája van, hamarosan ultrahangos vizsgálaton is átesik. James, Hudson-Odoi és Kanté is egészséges, de még nem állnak készen a mérkőzésekre. Talán még egy meccsre szükségük van az U23-ban, N’Golonak egy kicsit többre. Mindenki más készen áll.”

„Sose voltak elvárásaim Abraham felé, csak bíztam benne. Tudom, hogy sok mindenen múlott az átigazolási kitiltás de amúgy is azt éreztem, ez a megfelelő idő a klubnak.
Jó helyen van és még fejlődhet.”

Megengedheti-e az Angol válogatott, hogy lemaradjon róla?

„Ezt a kérdést nem nekem kell feltenni. Már beszéltem Tammyval erről korábban, de nem akarok folyton a sarkában járni.”

„Nagyon büszkévé tesz, hogy először irányíthatom a klubot a Bajnokok Ligájában. Sok csodálatos estém volt már ebben a sorozatban és persze voltak kevésbé szépek is. Ez a legfontosabb sorozat a klub footballban. Van valami abban, amikor a Stamford Bridgen megszólal a Bajnokok Ligája himnusza. Igazán büszke leszek.”

A Liverpool elleni találata volt a legérzelmesebb este a Bajnokok Ligájában?

„Igen, kétség nélkül. Nagyon érzelemdús este volt, de nincs szükségem extra kötődésre a szurkolókkal. Ez már megvan rögtön az elejétől.”

„Nem beszéltem a fiatalokkal a részletekről. Különbözik a többi sorozattól, talán a legjobban abban, hogy az egész meccsen végig koncentrálni kell. Egészen más szinten tudnak meglepni az ellenfelek. Végig figyelni kell, ez a legfontosabb.”

„Tisztában vagyok vele mi történik a Valenciánál. Viszont ez nem befolyásolja a felkészülésünket. Fantasztikus ellenfél ellen fogunk játszani. Minden meccs más és sokkal keményebbek is lehetnek a pályán. Természetesen készen állunk.”

„Szerintem az a célunk, hogy a csoportból tovább jussunk. Nem lesz könnyű, de meg van a csapatunk hozzá. A Bajnokok Ligája két részből áll, a karácsony előttiből és ha sikerül, akkor az az utániból. Tisztában vagyok a csoportunk veszélyeivel.”