BundesligaVélemény

Dortmund: Götze számára ez lehet a búcsú ideje

Mario Götzének deja vu érzése lehet. Tavaly egészen a hetedik fordulóig nem kapott egy perc játékidőt sem a Dortmund gárdájánál. Most Négy tétmeccs után csupán 23 perc játékidővel büszkélkedhet a 2014-es VB-döntő hőse. A helyzetet ráadásul bonyolítja a szezon végén lejáró szerződése is.

Götze eredeti posztján, támadó középpályásként már nem tekinthető alternatívaként, azonban a tavalyi szezonban afféle hamis kilencesként, Paco Alcacerrel rotációban impresszív teljesítményt nyújtott csatárként. Tavasszal egyenesen a Dortmund 17 bajnokijából 14-en kezdett, 6 gólt szerezve.

Julian Brandt és Thorgan Hazard érkezésével azonban nagyobb lett a konkurenciaharc a támadószekcióban, és ami számára a legrosszabb hír: Alcacer Németországba igazolása óta először teljesen fitt. A spanyol csatár tavaly nem rendelkezett kellő fitnesszel. Ebből kifolyólag legtöbbször csak csereként tudott pályára lépni. Most viszont meg tudta csinálni az egész felkészülést, ráadásul bombaformában van, lövi a gólokat.

A Borussia Dortmund kijelentette, hogy szívesen meghosszabbítanák Götze szerződését. Azonban mivel nem garantálható, hogy hosszútávon is stabil kezdő lenne, csupán kevesebb fizetésért. A VB-hős évi 10 millió Eurós fizetése Reuséval és Hummelséval van egy szinten. Mivel Götze már főleg rotációs játékosnak számít, érthető módon a klub nem szándékozik megadni neki a csúcsgázsit, és kb 8 milliót ajánlanak. Ez a Brandt-Witsel-Alcacer trióval van egy szinten a csapaton belül.

Hans-Joachim Watzke, a Borussia vezérigazgatója tavaly még optimistának tűnt: „100%-ban úgy hiszem, hogy Mario jövőre nálunk fog játszani.” Ez az optimizmus azonban már a múlté, „Aki” ebben a hónapban már azt mondta, hogy „le fogunk ülni, és megnézzük, hogy mindkét fél szeretné-e a közös folytatást.”

Götze tehát másodszor hagyhatja el a Dortmund csapatát, és elsősorban Angliából hallani érdeklődőket, pl az Arsenalt. Ők könnyen ki tudnák fizetni őt.

Amikor Götze elhagyta a Bayernt, akkor az volt a legjobb választás, most azonban már úgy tűnik, Dortmundban sem biztos a helyzete.