Serie A

Montella nem fogta vissza magát a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón

Vincenzo Montella kiakadt a játékvezető és a VAR tevekényességére a csapat 4:3-as Napoli ellen szenvedett veresége után.

„Köszönöm a srácoknak, a szurkolóknak és az elnöknek, hihetetlen energiát adtak nekünk. Kár az eredményért, vannak dolgok amiket át lehet beszélni a végén, de vannak amiket egyszerűen nem lehet megérteni. Miért komplikáljuk túl az életünket?” -mondta a láthatóan ideges Montella a Sky Sport Italiának.

A legnagyobb beszéd téma a Dries Mertens elleni „szabálytalanság” miatt megítélt büntető:

„Mertens szimulált, miért nem látja ezt 5 ember is felvételeken? Az emberek még Federico Chiesat hívják színésznek, többet nem akarom ezt hallani.”

„Óriási volt az intenzitás, a teljesítmény, a csapatszellem amit a fiatalok mutattak ma és nagyon büszke vagyok rájuk. Csalódott vagyok, mert nem érdemeltünk vereséget.”

„Egy pont nem változtatott volna sokat. Mérges vagyok, mert történhetnek hibák de nem értem mire fújta a büntetőket. Tényleg nem, elnézést.”

„A bíró szerint egyértelmű szabálytalanság volt Mertens ellen. Ott van a VAR, miért nem nézik meg? Nem voltam tiszteletlen a bíróval, azért kaptam sárgát, mert Ribéryt levitték a földre és elhagytam a technikai zónát. Lehet én akartam elvégezni a büntetőt.”

„Elfogadod a hibákat, ha nem létezne a VAR. Elfogadtam sokkal durvább hibákat is karrierem során, mert ezek megtörténhetnek, de nem értem miért nem segít a VAR.”

„A kezezésnél nem értem a szabályokat, de ez van. Lehet nem értek vele egyet, de el kell fogadni. A Mertens büntető sem világos számomra. Szerintem amikor visszanézem csak idegesebb leszek.”

A mérkőzés összefoglalója: