Hacienda BernabeuÁtigazolási HírekBarcelonaBlogFociLa LigaReal Madrid

Real Madrid: A „B terv” Neymar?

A Real Madrid előveheti a ‘B tervét’, azaz Neymar-t, mivel a Premier League átigazolási piacának zárása miatt valószínűleg le kell mondaniuk Pogba megszerzéséről.

Miután tegnap este erre a transzferidőszakra bezárt az angliai piac, a Real Madrid radarja más irányokba kezdett kutakodni. Paul Pogba leigazolása egyenlőre csak terv marad, noha Zidane egyik fő kívánsága volt a középpálya megerősítése érdekében. Solksjaer elvárja, hogy Pogba az Old Traffordon maradjon, és a két klub sem tudott megállapodásra jutni. Továbbá a középpályára érkezik Van de Beek, mint azt korábban mi is megírtuk: a játékossal már megszületett a megállapodás, és a két klub között kell már csak az egyezséget nyélbe ütni. Így egyetlen további feladata van a spanyol főváros fehér felének: még egy igazi sztár leigazolása ebben a szezonban. Viszont, hogy azért még téma maradjon, Pogba egy érdekeset posztolt ki a tegnapi délután:

Neymar lehet a legalkalmasabb újraindítani a Galaktikus érát:

Most nagyon úgy tűnik, hogy ha új galaktikus-szintű csapatot akarnak létrehozni és szeretnék sztárokkal kitömni a Bernabeu gyepét, akkor a brazil az, aki erre a legalkalmasabb lehet. De nézzük, minek alapján jutottak erre a következtetésre a sporszakértők.

Kiszivárgott hírek szerint a Real Madrid hivatalosan is ajánlatot tett a PSG-nek, méghozzá 111 millió+ egy Luka Modric lehetne Neymar ellenértéke. Noha a királyiak fő feladata, hogy Bale-t, Mariano-t és James-t értékesítsék. Eddig a walesit adták volna oda, de ez meghiúsúlt, egyes vélemények szerint azért, mert a csatár nem beszél franciául, mások szerint a franciák nem (ők sem) vágynak egy évi 17 milliós fizetésű golfozót szerződtetni a futballgyepre. Időközben a Real Madrid állítólag cáfolta Modric felkínálásának a tényét, noha a Salzburg elleni keretből eleinte technikai okokra hivatkozva maradt ki. Később azonban homályosan kisebb sérüléssel magyarázták a horvát kihagyását. Mindenesetre homályos, és mindenki ebben a félhomályban tapogatózik.

Neymar szíve vágya a Barcelonába való visszatérés volt, de ez egy vígjátékká váló szappanoperává lenyegült a nyár folyamán. Egyrészt, mert a katalánok folyamatosan, minden híresztelés ellenére tagadták, hogy Neymar leigazolásán dolgoznának. Másrészt, amíg nem sikerül nekik Coutinhot értékesíteni, addig nincs pénzügyileg lehetőségük erre sem. Aztán felajánlottak állítólag játékosokat is egy csereüzlet lehetőségével próbálkozva, amit viszont a franciák utasítottak el. Utoljára az a két híresztelés látott napvilágot, miszerint nincsen szó Neymar visszatéréséről a Camp Nou-ba, és ennek az ellenkezője: egy évre kölcsönbe érkezne a jövő évi kötelező kivásárlási ár megfizetése mellett. Aztán ezt is cáfolták. És erre még rátesz, hogy a PSG és Barcelona vezetői elhíresülten rossz viszonyban állnak. Mindenesetre a mai címlapokon most Neymaré a főszerep:

https://www.marca.com/

Ellenben Florentino Perez remek munkakapcsolatban áll Nasser Al-Khelaifivel, ami Neymar madridi érkezését valószinűsíti. Persze a „hivatalosan is ajánlatott tettek” hír „egyes forrásokra” hivatkozik. Köszönjük, Emese! Egyik klub sem erősítette meg, hogy folynának a tárgyalások, igaz, nem is cáfolták- még.

Neymar elvágyik Páriszból:

Neymar egy érdekes posztot tett közzé a közösségi oldalán tegnap. Meghozzá egy 2012-es mérkőzés képét, amin többek között Zidane is szerepel. Ezzel üzent valószínűleg, és az edző iránti tiszteletét és szimpátiáját akarta kinyilvánítani. Elvágyik Párizsból, ezt a PSG vezetői is jól tudják, de a rekord összegű igazolásukat nem szeretnék áron alul elengedni, ami persze érthető. Jelen pillanatban pedig a királyiak kasszája tűnik úgy, hogy van benne elég pénz megvásárolni egy ilyen értékű játékost. Az El Chiringuito egyenesen tényként közölte: „A Real Madrid komoly ajánlatot tett Neymar-ért, a tárgyalások így folytatódnak, Neymar a Real Madrid játékosa lesz.”

A brazil klasszisnak vannak ellenzői és rajongói is:

A brazil klasszisnak vannak ellenzői és rajongói is a habfehér szurkolók között. Ellenzői máig hangosan skandálják, hogy nincs szüksége a madridiaknak egy fetrengő, hisztis szinészre. Aki ráadásul sérülékeny is. Ami egyébként valóban aggodalomra ad okot, hiszen az elmúlt években rendszeresen tavaszra súlyosan lesérült. Emiatt nem számithatott a játékára a válogatott sem az idei Copa America során, és a francia főváros is nélkülözte éppen a bajnokság hajrájában. Valójában ezek a sérülések azóta rendeszeresen tavaszra érkeznek, amióta Parizsban játszik, a katalánoknál nem volt ilyen gond. Viszont gond lehet, hogy az ősi rivális játékosa volt, számithat sok drukker ellenséges reakciójára, bár megesett már hasonló több izben, és a Real Madrid legendájává lett később, aki a gránát-vörösöktől érkezett akár kitérő nélkülis, egyenesen.

Mellette szól az, hogy gólerős, igazi klasszis játékos. Mellette szól, hogy rajongva tiszteli Zidanet. Mellette szól, hogy a főváros brazil szekciója örömmel üdvözölné fehérben, élükön Marceloval. Minden bizonnyal könnyebb lenne a beilleszkedése is és valószínű, hogy ezért meg is tenne mindent. Továbbá motivált, sikeréhes játékos, aki Zidane irányítása alatt és ilyen társakkal újra a csúcsra repítheti a csapatot. Amennyiben képes lesz feladni a celebeskedését, amit ugye nem néznek jó szemmel se a rajongók, se a klub vezetése. Mert a szexuális zaklatás miatti eljárást megszüntették ellene, ami ha bebizonyosodott volna, egészen biztosan nem jöhetett volna szóba a neve, hiszen Madridban elvárják, hogy a játékosok a magánéletben is kifogástalan és példamutató életet éljenek.

A Real Madrid alaposan felkavarta az állóvizet:

Amikor véget ért a La Liga előző szezonja, előre azt vizionáltam, hogy az idén nyári átigazolási szezon több izgalmat fog hozni, mind a meccsek, amiket 10 hónapon át láttunk. És úgy tűnik, igazam is lesz, hiszen a Real Madrid ebben a szezonban alaposan felkavarta az állóvizet, igazolt sztárt, fiatalt, európait és kontinensen kívülit. Még egy sztár kell, és ez könnyen lehet Neymar, ha tetszik a szurkolóknak, ha nem. Majd megbékélnek vele amennyiben a tranzakció megvalósul. Mert ez már csak Neymaron fog múlni, és én hiszem, hogy ő ha kap egy lehetőséget, azzal élni is fog!

( A Marca, a Sport Express es az El Chiringuito nyomán, borítókép: express.co.uk)