ArsenalPremier League

Arsenal: Lacazette szerint el kell felejteni a trófeákat

Alexandre Lacazette két éve igazolt az Arsenal csapatához, azonban a Bajnokok Ligájában még nem lépett pályára a londoniakkal.

A francia csatár természetesen szeretne címeket nyerni, ugyanakkor realista módon beismerte, hogy erre nem igazán van esély. Habár Unai Emery első szezonjában az Arsenal bejutott az EL-döntőbe, ott alul maradt a Chelseavel szemben, így nem indulhatnak a Bajnokok Ligájában.

Lacazette a francia FourFourTwo-nak nyilatkozott, hogy ő türelmes, de tisztában van azzal, hogy van hova fejlődni.

„Egy olyan klubnak, mint az Arsenal, minden évben a BL-ben kell játszania. Majd elkezdünk a trófeákra gondolni, de előtt azt kell elérnünk, hogy folyamatosan indulhassunk a BL-ben.”-nyilatkozta Lacazette, aki mellett ott ült csatártársa, Pierre-Emerick Aubameyang, aki folytatta: „Ennek kell a fő célunknak lennie.”

„Éhesek vagyunk, hogy halljuk azt a dalt újra. Ideje már. Megvan a minőségünk, hogy megcsináljuk, szóval biztosra kell mennünk.”

Lacazette dícsérte Emeryt, valamint burkoltan kicsit oda is szúrt Arsene Wengernek is:

„Pozitívak voltak a hatások. Új edzőt kaptunk új megközelítéssel, és azt hiszem, jól is játszottam. Jobban, mit az előző szezonban, valamint nagyobb, fontosabb meccseket játszottunk.”

Auabameyang még a végén annyit hozzátett, hogy lassan ideje lesz nyerni valami nagyot, mint egy FA-Kupát.