ChelseaManchester UnitedPremier League

Kepa átérzi De Gea csalódottságát

Hétfőn Kepa Arrizabalaga sorozatban másodszor kezdett a Spanyol válogatottban, míg David de Gea csak a kispadról nézhette végig a mérkőzést, ahol Svédországot győzték le 3:0-ra a Santiago Bernabeuban.

Amíg Kepa egy remek szezont tudhat a háta mögött a Chelseavel, addig De Gea nem mondhatja ezt álmai szezonjának. A Manchester Uniteddel csupán a 6. helyen végeztek a Premier Leagueben, így jövőre csak az Európa Ligában indulhatnak. Egyénileg is sok bírálatot kapott a számtalan bakiért, így nem meglepő, hogy kiszorult a nemzeti válogatott kezdőjéből.

„Folytatom a munkám, ahogy eddig tettem, a legjobb teljesítményt fogom nyújtani a klubnál, hogy megtartsam az edzőnk bizalmát.” – nyilatkozta Kepa a Svédország elleni győzelem után.

„Bárki játszik, nagyon jól fog teljesíteni.”

„Természetesen megértem, hogy David szomorú. Mi mindannyian azért edzünk, hogy játszhassunk, aztán az edző hozza meg a döntést és rajtad múlik, hogy jól reagálsz-e rá.”

A 24 éves hálóőrt arról is kérdezték, hogy mi okozta azt a döntést, hogy ő védett mind a Feröer szigetek, mind Svédország ellen. De Kepa elhesegette a találgatásokat.

„Mindig ilyen ellentmondások vesznek minket körül, de természetesen kell kezelnünk.”

„Boldogan játszom, hogy segítsek a csapatnak, és hogy a lehető legjobb úton fejezzük be a szezont.”

„A szezon nagyon hosszú volt, de mielőtt befejeznénk, ez a két nagyon fontos kötelezettségvállalásunk volt.”

„Örülök, hogy a lehető legjobban fejeztük be.”