Általános KvízekKvízRetro kvíz

Népdal Kvíz: Emlékszel még a régi népdalokra, gyerekdalokra?

Ebben a kvízben kedves és népszerű népdalokra emlékszünk vissza, amelyeket mindenki ismer, aki volt bölcsődés, óvodás és kisiskolás. Gyermekdalok, amiken generációk nőttek fel. Emlékszel még pontosan a szövegükre? Talán egyszerűbben beugrik, ha énekled őket közben. 🙂

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunkkérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.

Hirdetés
0%

Cifra palota zöld az ablaka ... ... ... Vár a viola.

Helyes! Helytelen!

Tavaszi szél vizet áraszt, virágom, virágom Minden madár társat választ, virágom, virágom Hát én immár kit válasszak, virágom, virágom Te engemet, én tégedet, virágom, virágom ... ... ... , virágom, virágom. Mert azt a szél könnyen fújja, virágom, virágom

Helyes! Helytelen!

Hej Dunáról fúj a szél, ... ... ... Dunáról fúj a szél. Ha Dunáról nem fújna, olyan hideg nem volna, Dunáról fúj a szél.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Bóbita, Bóbita álmos, Elpihen őszi levélen, ... ... ... Szunnyad az ág sűrűjében.

Helyes! Helytelen!

Lipem, lopom a szőlőt, elaludt az öreg csősz. ... ...

Helyes! Helytelen!

Hopp, Juliska, hopp, Mariska, Sej, gyere vélem egy pár táncra, Sej, gyere vélem egy pár táncra. ... ... ... Sej, hogy a hajtűd ki ne hulljon, Sej, hogy a hajtűd ki ne hulljon.

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Három szabó legényke, mek,mek, mek, Vándorolni elmentek, mek, mek, mek, ... ... ... Kecskemétre, mek, mek, mek.

Helyes! Helytelen!

Által mennék én a Tiszán ladikon, ladikon, de ladikon. Ott lakik a, ott lakik a galambom, ott lakik a galambom. ... ... ... piros rózsa, kék nefelejcs, ibolya nyílik az ablakában.

Helyes! Helytelen!

Kvíz: Emlékszel még az ovis-kisiskolás népdalokra, gyerekdalokra?

Share your Results: