Általános KvízekKvízTesztTudáspróba

Kvíz: Teszteld a tudásod! Tudod, hogy zajlik a szüret?

Hamarosan a szüreti időszak végére érünk. A kis és nagy szőlészetek többsége már leszedte az idei termést és elkezdte a feldolgozást.
Sokan vagyunk, vagy voltunk abban a szerencsés helyzetben, hogy kis házi gazdaságokban betekintést nyerhettünk ennek az isteni nedűnek az elkészítésébe. Amennyiben mégis lemaradtál erről a “mókáról”, akkor egy kellemes, őszi szüreti fesztiválon már szinte biztosan részt vettél. Lássuk, Te mennyit tudsz a szüretről? Teszteld magad ezzel a 10 kérdéses szüreti kvízzel!

Annak aki a Facebook csoportunk tagja, ez könnyen fog menni, hisz sokat játszunk, kérdezünk. Ha nem vagy tag gyere, csatlakozz és játssz velünk egy nagyon szuper közösségben.
Hirdetés
0%

Mikor szokás leszüretelni a szőlőt?

Helyes! Helytelen!

Mit kell figyelnie a gazdának ahhoz, hogy megállapítsa a szüret időpontját?

Helyes! Helytelen!

Mibe szedték régen a szőlőt, ami egyben mérőeszközként is szolgált?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Mivel szokás manapság szüretelni?

Helyes! Helytelen!

Miért jobb az éjszakai szüret?

Helyes! Helytelen!

Hogy nevezik a tavaly szüretelt szőlőből készült bort, amit ilyenkor kezdenek fogyasztani?

Helyes! Helytelen!

Hirdetés

Mi a következő mozzanat ami a szőlővel történik a leszedés és a feldolgozóba szállítás után?

Helyes! Helytelen!

Leszedés után a szőlőfürtök bogyózóba kerülnek ami a szemeket eltávolítja a kocsányról, majd a zúzóba, ami megroppantja a szemeket, ezután kerül a présbe.

Mielőtt még a bogyózás és zúzás technológiája kialakult volna, hogyan tárták fel a szőlőszemeket préselés előtt?

Helyes! Helytelen!

A fehérbort és a vörösbort adó szőlő feldolgozási folyamata egyforma. Igaz vagy hamis?

Helyes! Helytelen!

A vörösbort adó szőlőfajtát a bogyózás és zúzás után nem préselik ki. A bogyóval együtt erjesztik, a megfelelő színanyag elérése miatt.

Mitől különleges a Tokaji borvidék, ami miatt a Tokaji aszú is "létezik"?

Helyes! Helytelen!

Kvíz: szüret

Share your Results: